Ga naar hoofdinhoud

Sanne Voets en Vedet PB N.O.P. dansen op muziek Armin van Buuren

Sanne Voets met Vedet Pb NOP. Foto: Brenda Hoogelander
Komend weekend staat bij PSC Den Goubergh in Roosendaal een bijzondere première gepland: die van de nieuwe kür op muziek van para dressuuramazone Sanne Voets met haar paard Vedet PB N.O.P.. Kürproducent Joost Peters werkte voor deze productie met de muziek van niemand minder dan Armin van Buuren.

De Brabantse Sanne Voets (29) heeft een indrukwekkende erelijst opgebouwd. Ze is meervoudig Nederlands Kampioen en veroverde de Europese en de Wereldtitel in de kür op muziek. Met het oog op de Paralympische Spelen van Rio 2016, waar ze hoop de laatste nog ontbrekende titel aan haar palmares toe te voegen, ontwierp ze een nieuwe kür.
Voor de choreografie zocht en vond ze hulp bij haar trainster Emmelie Scholtens. Voor de muziek koos Sanne een niet-alledaagse stijl: “Aan de top maken details het verschil,” vertelt de amazone. “Wie wil winnen, moet zich onderscheiden van de concurrentie. Niet alleen op technisch, maar ook op artistiek vlak. Een kür maken die je bijblijft, dat was mijn doel. En liefst met een Nederlands tintje.”

Armin van Buuren
Ze zette daarom in op muziek van Armin van Buuren, Nederlands meest populaire artiest in het buitenland. “Vorig jaar zomer zocht ik contact met Armin via zijn label. Hij heeft het natuurlijk ontzettend druk, maar was heel enthousiast over ons idee. Ook op het eindproduct reageerde hij heel positief,” vertelt Voets. Ook Joost Peters is meer dan tevreden over het resultaat. “Sanne had een fijne choreografie gemaakt. Logische lijnen, mooi symmetrisch en wel origineel, maar niet te druk. Dat werkt voor mij ook prettig. Een goede kür is eigenlijk te vergelijken met een goede film. Ook daar heb je verschillende ingrediënten om het geheel aantrekkelijk te maken. Je wil energie krijgen, het moet op punten spannend zijn en op andere momenten juist helemaal kunnen ontspannen. In de draf hebben we gewerkt met het up tempo-nummer Heading Up High, dat Armin met de Nederlandse band Kensington maakte. Daar zit een fijn ritme in en melodieën die heel makkelijk in het gehoor liggen. Voor de galop heb ik This Is What It Feels Like bewerkt op een manier waarbij de melodie behouden is, maar het ritme perfect bij de beenzetting van het paard past. Als vrolijke kwinkslag toegevoegd van Faded, het nummer van Alan Walker.”

Extra betekenis
Verderop komen we Wake Me Up tegen, de hit van Avicii. “Dat wilde ik heel graag,” vertelt Sanne. “Tijdens het EK van 2013, waar ik mijn eerste internationale titel veroverde, heb ik heel veel naar dat nummer geluisterd.
In 2014, bij de WEG in Caen, kreeg ik juist energie van This Is What It Feels Like. En Heading Up High gaat over niet opgeven en blijven geloven in jezelf. Ook dat heeft, na een op meerdere vlakken best moeilijke periode voor mij, extra betekenis. Ik vind het echt waanzinnig knap hoe Joost aan al mijn wensen tegemoet is gekomen en zo’n geweldige kür heeft gemaakt. Het is duidelijk de muziek van Armin, maar dan overgoten met een klassiek sausje zodat je niet van dance hoeft te houden om het heel erg mooi te vinden. Elke pas is ook raak, past perfect bij de bewegingen van mijn paard. Het is ongelooflijk hoe Joost de verschillende delen aan elkaar heeft gewerkt. De muziek is daardoor heel dynamisch geworden, zonder dat het te druk is. Het is echt een kunstwerk geworden en ik kijk er ontzettend naar uit om de kür aan het publiek te laten zien en horen.”

De kür van Sanne en haar paard Vedet PB N.O.P. zal aanstaande zondag in première gaan tijdens het internationale concours aan de Oude Ettensebaan in Roosendaal. Deze wedstrijd begint op vrijdag en geldt als eerste observatiewedstrijd voor de Nederlandse equipe. Sanne heeft naast Vedet ook een tweede ijzer in het vuur: de achtjarige Demantur (v. Vivaldi) van de familie Reuzenaar.

Klik hier voor de startlijsten en live resultaten.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.