Ga naar hoofdinhoud

Sanne Voets verkozen tot Ruiter van het jaar 2016

Sanne Voets is verkozen tot ‘Ruiter van het Jaar’ 2016. De dertigjarige Paralympische dressuuramazone dankt de titel aan de gouden medaille, die ze tijdens de vijftiende Paralympische Spelen in Rio de Janeiro veroverde in de Kür met haar paard Demantur. Voets had mede daardoor een belangrijke inbreng in de doorbraak van de para-dressuursport tijdens dit voor Nederland zo succesvol verlopen evenement. De uitreiking zal plaatsvinden tijdens Indoor Brabant (9-12 maart).

Waar de medailleresultaten in het springen en de dressuur uitbleven beleefde de paradressuur juist zijn doorbraak in Rio.

Uniek

De paradressuurruiters wonnen teambrons en individueel eenmaal goud, eenmaal zilver en driemaal brons. De gouden medaille van Sanne Voets gaf uiteindelijk de doorslag. Voor het eerst in de geschiedenis van de Ruiter van het Jaar gaat deze eretitel naar een para-paardensporter en dat is uniek.

De andere twee genomineerden waren Ijsbrand Chardon en het Menteam vierspannen, dat in alle gevallen bestond uit IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en Theo Timmerman.

De Commissie Ruiter van het Jaar bestaat uit Anky van Grunsven, Ed van den Bent, Andries van den Berg en Henk Rottinghuis.

Klik hier voor het volledige overzicht van winnaars van de Ruiter van het Jaar.

Bron: Indoor Brabant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.