Ga naar hoofdinhoud

Sanne Voets: ‘Vol vertrouwen naar Rio’

"Niet bepaald op de manier waarop ik het me al die tijd had voorgesteld, en ergens voelt het nog steeds een beetje dubbel. Voor Estée kwam er een verdrietige tegenslag en dat wens je niemand toe. Maar zodra me het nieuws verteld werd, moest de knop om en ging de volledige focus op de voorbereidingen", aldus Sanne Voets enkele dagen voor haar vertrek naar Rio.

“In de periode daarvoor had ik gewoon doorgetraind en bleef Rio in het achterhoofd. Ik kon niet geloven dat ik niet naar de Spelen zou gaan, hoe gek dat misschien ook klinkt. En we zouden er klaar voor zijn. Dat betekende in de trainingen veel conditiewerk met het oog op de warmte in Brazilië en verder de nodige formaliteiten zoals quarantaine, vaccinaties en controles. Toch was er nog heel wat werk aan de winkel toen ik opeens naar Papendal moest komen en te horen kreeg dat ik als reserve zou mogen invallen.”

Geweldig in vorm

“Inmiddels zijn er heel wat lijstjes afgevinkt en kan ik zeggen dat we de laatste dingen aan het afronden zijn. Demantur is geweldig in vorm en ik heb onwaarschijnlijk veel zin in het avontuur dat ons te wachten staat. Het meest kijk ik uit naar 16 september, de dag van de finale en dus waarop ik mijn Armin-kür weer mag rijden! Mentaal hebben de voorbije weken mij enorm gesterkt en vol vertrouwen stap ik zaterdag in het vliegtuig dat ons naar Rio brengt.”

Bumpy Road

“Dat vertrouwen leunt voor een belangrijk deel op het fantastische team van mensen dat ik achter me heb staan. Want natuurlijk heb ik de weg hiernaartoe niet alleen afgelegd. In de afgelopen weken heb ik kristalhelder ondervonden hoeveel tegenslag je aankunt als je gesteund en geholpen wordt door mensen die oprecht met je meevoelen. Want deze Road to Rio was nogal een ‘bumpy road’, om er maar eens een understatement tegenaan te gooien.”

Van slungel tot topatleet

Vedet heeft mij gemaakt tot de ruiter die ik nu ben, die heeft me alles heeft gegeven wat hij kon en aan wie ik zó immens veel te danken heb. Demmi heeft zich met ongelooflijke snelheid ontwikkeld van nerveuze, magere slungel tot lieve, stoere topatleet. Ik vind het dan ook een grote eer dat de eigenaren dit bijzondere paard aan mij toevertrouwen en ben ze daar zeer dankbaar voor. Over drie dagen vertrekt ons vliegtuig naar Rio. Ik doe mijn laatste inkopen, streep de laatste dingen van mijn to-do lijstjes en bouw de training af.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/SanneVoets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.