Ga naar hoofdinhoud

Schneider oppermachtig, grote problemen voor Werth

Het gouden Duitse team op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016 Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Duitse golden girls Dorothee Schneider en Isabell Werth gingen vandaag de strijd met elkaar op het CHI in Donaueschingen. Ze reden hun jonge paarden in de kwalificatieproeven voor de Louisdor Preis (Inter II) en de Nürnberger Burgpokal (PSG). Dorothee Schneider was oppermachtig en won beide proeven. Voor Isabell Werth liep het minder goed: DSP Belantis was in de proef met van alles bezig, maar niet met zijn amazone. 

Dorothee Schneider won zowel de Prix St. Georges als de Intermediaire II. De PSG-proef won ze met de merrie Chocolat (v. Rosandro) van Sissi Max-Theurer. Ze scoorde 73,268 procent.

In diezelfde rubriek had Werth grote problemen met toekomstpaard Belantis, die al voor het binnengaan van de ring zeer afgeleid was. De bel klonk voor Werth, maar ze deed er langer over dan 45 seconden om binnen te rijden. In de proef bleef de hengst, die voor Werth werd aangeschaft door Madeleine Winter-Schulze, vooral bezig met zijn omgeving. Er verscheen geen score op het scorebord.

Klik hier voor de uitslag van de Prix St. Georges. 

Schneider op 1 en 3

In de Inter II-proef liep het beter af voor Werth. Ze reed Sorento (v. Sandro Bedo) naar de tweede plaats met 72,105 procent. De winst ging naar Dorothee Schneider met Sammy Davis Jr. (v. San Remo) met 75,737 procent en Schneider mocht met Santiago (v. Stedinger) op de derde plaats aansluiten. Een podium gevuld met Sandro Hit-nafok. Op de vierde plaats sloot bovendien Sam’s Ass (v. Samarant) aan.

Klik hier voor de volledige uitslag. 

In het archief van ClipmyHorse zijn de proeven terug te kijken (alleen voor abonnees).

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.