Schoenmakers razendsnel naar GP-zege

Bianca Schoenmakers, springamazone. FOTO PAARDENKRANT / TAMARA VAN DE KROL

De 2* Grand Prix in Roosendaal leek al beslist toen Christian Rhomberg als eerste starter een tijd van 35,09 seconden noteerde. De dertien combinaties die na Rhomberg in de baan verschenen konden deze tijd niet verbeteren. Als vijftiende starter in de barrage verscheen Bianca Schoenmakers in de ring. Voor haar en haar paard Daylight (v. Ustinov) bleek de tijd van Rhomberg slechts een peulenschil. In 32,63 seconden pakten zij de overwinning.

In het basisparcours waren Schoenmakers en Daylight al goed voor één van de snelste tijden. Deze vorm wisten ze goed vast te houden in de barrage. Deze overwinning was bekroning op het succesvolle weekend van Schoenmakers en Daylight. Vrijdag won het duo al een vierde prijs in Big Tour.

Op scherp

Rhomberg reed met zijn schimmelruin Corbusier (v. Cristallo I) een rustig basisparcours, maar zetten in de barrage meteen een scherpe tijd neer als eerste starter. Het duo had zich vandaag goed herpakt na een mindere ronde met negen strafpunten in de Big Tour.

Stijgende lijn

Leon Thijssen had met de negenjarige merrie No Fear vd Tichelrij Z (v. Numero Uno) een stijgende lijn te pakken in Roosendaal. Het duo reed zowel donderdag, vrijdag als vandaag foutloze parcoursen. Donderdag eindigden ze nog op een 35e plaats en stegen vrijdag naar een 29e plaats. Ze hadden duidelijk nog genoeg energie om vandaag in de barrage een tandje bij te zetten en een tijd van 35,27 seconden te noteren. Met deze tijd wonnen ze de derde prijs.

Spannende strijd

De tijden in de barrage lagen, op de top tijd van Bianca Schoenmakers na, erg dicht bij elkaar. Dit leverde een spannende strijd op.

Thijssen was met zijn tijd slechts 0,01 seconden sneller dan de Belg Gudrun Patteet. Zij zadelde Sea Coast Calypso V/D Zuuthoeve (v. Tangelo van de Zuuthoeve) voor de barrage over 1,45 meter.

De top vijf werd compleet gemaakt door de Portugees Rodrigo Giesteira Almeida. Hij reed zijn BWP-er Hassan van de Wittemoere (v. Contact van de Heffinck) in 35,91 seconden foutloos door de barrage.

Johnny Pals had met Chat Botte du Ruisseau Z (v. Casall) 36,75 seconden nodig. Met deze tijd eindigde het duo net buiten de top vijf.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.