Ga naar hoofdinhoud

Schuttert ook met Apart naar tweede plaats in Calgary

Go Easy de Muze, hier met Frank Schuttert. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Opnieuw een tweede plaats voor Frank Schuttert in de hoofdrubriek van de dag op Spruce Meadows. Na twee keer een tweede plaats met Winchester HS op de eerste en de tweede dag van de Rolex Grand Slam in Calgary was het gisteren op de derde dag de Dutch Capitol-zoon Apart, die naar de tweede plek sprong. Sameh el Dahan legde met de KWPN-merrie WKD Diva beslag op de zege in deze rubriek over 1.60m.

Vijf combinaties mochten terugkomen voor de barrage en twee daarvan wisten opnieuw foutloss te blijven. De Egyptenaar El Dahan was met zijn dochter van Balourado niet te kloppen in deze barrage. Het duo kwam in 47.90 seconden foutloos aan de finish en geen van de andere ruiters wist in de buurt te komen van deze tijd. Schuttert was van de vijf barragisten het langzaamst in de barrage met zijn elfjarige KWPN-ruin. Het paar, dat op de openingsdag nog vier strafpunten kreeg in de rubriek over 1.60m, bleef zonder fouten en klokte af op 56.26 seconden.

Lorenzo de Luca, donderdag nog goed voor de zege in de hoofdrubriek van de dag met Limestone Grey (v. Try-Time), wist gisteravond het dichtst bij de winnende tijd van El Dahan te komen. De voor Stephex Stables rijdende Italiaan stuurde Ensor de Litrange LXII (v. Nabab de Reve) in 48.45 seconden rond, maar kreeg daarbij wel vier strafpunten en werd derde.

De Spaanse ruiter Sergio Alvarez Moya met G&C Quitador Rochelais en de Deen Nikolaj Hein Ruus met Big Red maakten de top 5 compleet. Moya kreeg met de zoon van Jarnac net als De Luca vier strafpunten en werd vierde en Ruus liep tegen acht strafpunten aan met Ludwig von Bayern-zoon en eindigde op de vijfde plek.

 

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.