Ga naar hoofdinhoud

Scott Brash herovert eerste plaats op wereldranglijst

Scott Brash met Hello Forever. Foto: Amy Dragoo / www.arnd.nl
Scott Brash (Engeland) heeft na één maand op de tweede plaats te hebben gestaan, de eerste plaats op de FEI wereldranglijst weer overgenomen van Daniel Deusser (Duitsland). Na het verliezen van zijn koppositie staat Deusser nu op de tweede plaats. Wereldbekerwinnaar en olympisch kampioen Steve Guerdat (Zwitserland) is van de negende plaats gestegen naar de derde plaats.

De Amerikanen Kent Farrington en Mclain Ward hebben van plaats gewisseld waardoor Farrington nu op de vierde plaats staat en Ward op de vijfde. Beezie Madden (Amerika) is een plaats gestegen en staat nu op de zesde plaats. Ludger Beerbaum (Duitsland) is van de derde naar de zevende plaats gezakt.

Maikel van der Vleuten is teruggekeerd in de top tien, hij is van de elfde naar de achtste plaats gestegen. Kevin Staut (Frankrijk) staat negende en Rolf-Göran Bengtsson (Zweden) tiende. Het Ierse wonderkind Bertram Allen is uit de top tien gezakt, hij staat nu op de elfde plaats.

Jur Vrieling is van de veertiende naar de zeventien plaats gedaald. Een plaats lager, op achttien, staat Gerco Schröder. Harrie Smolders is gestegen naar de 39ste plaats. Marc Houtzager (52), Wout-Jan van der Schans (59), Jeroen Dubbeldam (84), Gert Jan Bruggink (87), Bart Bles (96) en Leon Thijssen (99) vallen buiten de top vijftig.

Klik hier voor de ranglijst.

Bron: Horses/FEI.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.