Ga naar hoofdinhoud

Sem Stiemer moeiteloos over naar young riders

Sem Stiemer met Waldemar. Foto: Danielle Smits / www.arnd.nl
De achttienjarige Sem Stiemer maakte met Waldemar (v. Negro) afgelopen zomer deel uit van het Nederlandse team dat zilver won op het EK junioren in Roosendaal. Ook wonnen ze zowel indoor als outdoor de zilveren medaille op het NK. Op de Subtopwedstrijd vandaag in Beuningen liet het duo zien klaar te zijn voor de young riders. 

Sem Stiemer reed Waldemar onder toeziend oog van zijn trainster Marian Dorresteijn naar een score 71,97%. Daarmee won het duo met overmacht hun eerste wedstrijd in deze klasse. Hoewel er volgens de ruiter nog genoeg verbeterpunten zijn, is hij tevreden met het resultaat.

Van der Galiën scoort in ZZ-Zwaar

In deze met het ZZ-Zwaar gecombineerde rubriek zette Marijke van der Galiën de tweede score neer. Zijn reed haar Don Perignon (v. Oscar) naar 66,43 in het ZZ-Zwaar. Deze combinatie won de eerste rubriek ZZ-Zwaar met 65,57%. In deze rubriek eindigde Judith Ribbels en de zevenjarige Oldenburger Be Smart (v. Bordeaux) als tweede met 63,36%.

De Vries domineert Lichte Tour

Hoewel de proef van Mara de Vries met Dornenstern (v. Danone) wisselend werd beoordeeld, was de score van 70,66% ruimschoots genoeg voor de overwinning in de Prix St. Georges. Het rode lint was voor Caroline Rijnders. Zij reed Ruiterstad’s Baya (v. Tuschinski) naar 67,11%. Mathilde Stoffele en Fleur’s Treffer (v. Loeweras) behaalden met 65,00% de derde score.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.