Ga naar hoofdinhoud

Semmieke Rothenberger ook in kür niet te verslaan

Semmieke Rothenberger won in Wiener-Neustadt al de teamtest en de individuele proef  met Dissertation (v. Don Crusador) en gisteren schreef ze ook nog met overmacht de overwinning in de Young Riders kür op haar naam. De tweede plaats was voor haar nichtje Nadine Krause met Kirsten Brouwers voormalige wereldkampioen Dancer (v. Vivaldi) en Fabienne Jongen zorgde met de derde plek voor het beste Nederlandse resultaat.

Rothenberger stak er in de kür met kop en schouders bovenuit. Met de totaalscore van 80,625% verbeterde de jongste dochter van de familie Rothenberger niet alleen haar persoonlijk record, ze bleef ook nog eens ruim zeven procent voor op de nummer twee.

Klein verschil

Krause kwam voor de tweede keer internationaal aan de start met Dancer bij de Young Riders en eindigde in de eerste twee proeven in Wiener-Neustadt op de derde plaats. Haar score van 73,075% in de kür was net genoeg om Jongen voor te blijven en op de tweede plaats achter Rothenberger te eindigen. De Nederlandse amazone reed Botticelli naar 67,912% in de teamtest wat haar de achtste plaats opleverde. In de individuele proef verbeterde Jongen zich en klom met de zoon van Obelisk naar de zesde plaats met 68,618% en voor haar kür kreeg ze 73% van de jury en werd daarmee derde.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.