Ga naar hoofdinhoud

Sentower Park en Equestrian Centre de Peelbergen organiseren Spring Tour

De organisaties van de internationale springwedstrijden op Sentower Park en Equestrian Centre de Peelbergen komen met mooi alternatief voor de vele concoursen in het zuiden van Europa. Een Spring Tour in de Benelux. Ondanks dat mooi lente weer niet gegarandeerd is, hebben de deelnemers wel kans op een flinke bonusprijs. De vier weken durende tour begint op 30 maart in Kronenberg. Na twee weken verhuist deze naar Opglabbeek in België.

Event manager Ken Ruysen nam samen met Laurens Meynaerts, die de algemene leiding van Sentower Park verzorgt, het initiatief en stelde voor de krachten te bundelen met het ECdP. “Je wilt graag dat ruiters steevast jouw evenement aandoen, maar met het aanbod dat we momenteel hebben bestaat het gevaar dat er teveel is om uit te kiezen. Vandaar dat we dit idee uitgewerkt hebben. Er is maar een voorwaarde voor de ruiters om zich te kwalificeren voor de bonus: men moeten op allebei de concoursen gereden hebben”, aldus Ruysen.

De hippische complexen, die nog geen uur van elkaar af liggen, besloten de agenda’s verder op elkaar af te stemmen. De uitbater van het ECdP, Frank Laenen, ziet de voordelen van een samenwerking op grote schaal. “We hebben vanaf het begin een goede relatie met Sentower Park. Dat we nu gezamenlijk een Spring Tour organiseren is pas het begin, wie weet wat de toekomst brengt. We hebben allebei fantastische faciliteiten en daar laten we iedereen graag van profiteren. Beter een goede buur en een goede vriend”, aldus Laenen.

Met de Benelux Spring Tour hopen de organisaties ruiters uit binnen- en buitenland te kunnen binden. Met 1 en 2-ster plus jonge paarden rubrieken, 8 Ranking proeven en een extra bonus van 5000 euro voor de vijf best presterende ruiters, bovenop het totale prijzengeld van 320.000 euro, valt er in ieder geval genoeg te winnen.

Voor meer informatie kijkt u op:

https://www.peelbergen.eu/2017-2/

https://www.sentowerpark.com/nl/event/CSI-2-1-YH-13-04-2017

Bron: persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.