Ga naar hoofdinhoud

Sezuan op startlijst kwalificatie Nürnberger Burg-Pokal

Dorothee Schneider - Sezuan Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2016 © DigiShots
Drievoudig Wereldkampioen Sezuan (v. Blue Hors Zack) staat op de startlijst voor de tweede kwalificatiewedstrijd voor de Nürnberger Burg-Pokal in Mannheim. Sinds het Wereldkampioenschap in Ermelo verscheen de achtjarige hengst niet meer in de ring onder Dorothee Schneider. De door Linette Muus Jæger (ook de fokker van Glock's Zonik) gefokte hengst komt zaterdagochtend en zondagmiddag in actie. 

Een spannende kwalificatiewedstrijd in Mannheim. Op de tweede kwalificatiewedstrijd (de eerste werd gewonnen door Jan Greves Foreign Affair) voor de meest prestigieuze Duitse wedstrijdserie op Lichte Tour-niveau komen meer grote namen aan de start. Zoals Paul Schockemöhles negenjarige hengst Foundation (Fidertanz x De Vito) met Matthias-Alexander Rath.

Werth en Langehanenberg

Op de startlijst staat ook Isabell Werth met QC Flamboyant OLD (Fidertanz x De Niro) en Helen Langehanenberg met maar liefst vier paarden: de goedgekeurde hengsten Rock Forever II (Rockwell x Landstreicher), Sarotti Mocca-Sahne (Soliman x Lauries Crusador xx) en de merries Brisbane (Belissimo M x Fürst Heinrich) en de merrie Dark Sugar (Damon Hill x Sandro Hit).

Wereldkampioen Dancer

Dancer (Vivaldi x Tango), in 2014 Wereldkampioen bij de zesjarige dressuurpaarden onder Kirsten Brouwer, staat ook op de startlijst. Niet met de Duitse juniore Nadine Krause, waarmee hij onlangs nog naar 70+-scores liep in de Preis der Besten-kwalificatie in Kronberg, maar met oudere zus Nicola Krause.

ClipMyHorse.tv

Het Maimarktturnier in Mannheim is live te volgen op ClipMyHorse.tv. De inloopproef staat zaterdag om 10.00 uur op het programma, de daadwerkelijke kwalificatie zondag om 14.00 uur.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.