Ga naar hoofdinhoud

Simon Delestre op hoogste trede in Rome

Update
Simon Delestre met Chesall Zimequest. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op de eerste dag van de Global Champions Tour in Rome heeft Simon Delestre met Chesall Zimequest zojuist de 1.50 gewonnen. De Fransman kwam in acht combinaties tellende barrage als snelste over de finish met de 11-jarige Casall-zoon. Leopold van Asten stuurde VDL Groep Miss Untouchable (v. Chacco Blue) naar het beste resultaat voor Nederland. Hij werd vierde.

Delestre is voortreffelijk aan het evenement begonnen. Hij kwam foutloos rond in 35,35 seconden en won met zijn overwinning ruim 30.000 euro. Met de Zwitser Pius Schwizer in het zadel klokte de Landgraaf-zoon Leonard de la Ferme CH een tijd van 36 seconden precies en eindigde daarmee op de tweede plaats.

Van Asten vierde

Marco Kutscher maakte het podium compleet door met SIEC Carsten (v. Cassini I) op de derde plaats te eindigden. Met 36,59 seconden op de teller was de Duitser net een fractie sneller dan de 36,77 seconden die Van Asten liet noteren.

De Italiaan Piergiorgio Bucci mocht als vijfde opstellen met de Canto-dochter Cuarta.

Geen van de andere vier Nederlanders die aan start kwamen, kwalificeerden zich voor de barrage. Maikel van der Vleuten was daarvan nog de beste, hij liep met VDL Groep Arera C (v. Indoctro) tegen vier strafpunten aan en kwam niet verder dan de veertiende plaats.

Bekijk hier de reactie van Simon Delestre.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.