Ga naar hoofdinhoud

Simon Delestre wint opnieuw hoofdnummer in St. Tropez

Simon Delestre met Chesall Zimequest. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De hoofdprijs van de belangrijkste rubriek vandaag op de Athina Onassis Horse Show - een 1,55 m met barrage - is net als gisteren in handen gevallen van Simon Delestre. In het Zuid-Franse St. Tropez reed hij voor eigen publiek zijn elfjarige Casall-zoon Chesall Zimequest in 35,78 seconden over de finish van de beslissende rit tegen de klok.

Het lukte negen combinaties om het basisparcours foutloos af te leggen. Vijf daarvan wisten de lei ook in de barrage schoon te houden. De tweede barragetijd van 35,96 seconden werd neergezet door Christian Ahlmann. De Duitser ging met zijn Zangersheide-hengst Caribis Z (v. Caritano Z) geruime tijd aan de leiding maar moest uiteindelijk de laatste starter Delestre voor laten gaan. Kevin Staut pakte het derde geld door Ayade de Septon et HDC (v. Wandor van de Mispelaere) in 36,24 over de streep te rijden.

Gregory Wathelet en de Cornet Obolensky-dochter Coree werden derde. Pénélope Leprevost maakte met Ratina d’la Rousserie (v. Quaprice Boimargot Quincy) de top vijf compleet.

Jeroen Dubbeldam liep met Carusso LS La Silla acht strafpunten op in het basisparcours en eindigde als 21-ste. Ook Harrie Smolders en Bokai liepen fouten op. Met negen strafpunten in de eerste ronde eindigde het duo als 27-ste.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.