Ga naar hoofdinhoud

Siro met wedstrijdpensioen

Danielle Heijkoop en Siro Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Daniëlle Heijkoop gaf al eerder te kennen dat 2017 hoogstwaarschijnlijk het laatste jaar zou worden waarin ze met Siro (v. Gribaldi) aan de start zou verschijnen. De amazone heeft nu de knoop doorgehakt en besloten haar toppaard afscheid te laten nemen van de topsport. Het CHIO in Rotterdam, waar de combinatie tot een score van 74% kwam, was de laatste wedstrijd van de inmiddels 18-jarige ruin. 

“Siro heeft zijn hele carrière altijd alles gegeven. Hij ging er altijd voor meer dan 200% voor. Het was misschien niet het meest knappe paard en hij had zeker een gebruiksaanwijzing, maar hij heeft me nog nooit laten zitten. Mijn sportieve successen heb ik voor een groot deel aan hem te danken”, schrijft de amazone op haar website.

Afsluiting

“De tweede plaats in de kür in onze eigen stad was een mooie afsluiting van onze veertienjarige samenwerking. Het was zeker geen makkelijke beslissing. Een paard als Siro kom je maar eens in je leven tegen, daarom wil ik hem zijn pensioen gunnen nu hij nog fit is”, verklaart Heijkoop haar keuze.

Niet opvallend

De ruin werd als vierjarige aangeschaft door de moeder van Daniëlle. In eerste instantie was de amazone niet echt gecharmeerd van de Gribaldi-nakomeling. Toch ging ze het avontuur aan. “We zijn begonnen in het Z2 en tot en met de Lichte Tour was hij nooit echt opvallend. Pas toen de U25 en Grand Prix om de hoek kwam kijken werden zijn kwaliteiten zichtbaar.”

Overstap GP

Na een succesvolle periode bij de U25 volgde de overstap naar de Grand Prix bij de senioren. Na twee tweede plaatsen op Indoor Brabant en goede resultaten op de CHIO’s in Rotterdam en Aken volgde de zilveren medaille op het NK. De combinatie vertegenwoordigde vervolgens de Nederlandse driekleur op het EK in 2013, waar de zilveren teammedaille werd gewonnen en ze op een individuele twaalfde plaats eindigden. Het daaropvolgende wereldbekerseizoen sloot het duo af met een zesde plaats in de finale.

Blessureleed

Een blessure hield de combinatie in 2014 weg van de Wereldruiterspelen in Caen en ook de Europese kampioenschappen in Aken moesten ze een jaar later aan zich voorbij laten gaat. Tussendoor kwam het duo nog een aantal keren in de baan, waarbij Rotterdam, vorig weekend, het laatste optreden van het paar was. De ruin mag nu in de wei genieten van zijn pensioen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Website Daniëlle Heijkoop 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.