Ga naar hoofdinhoud

Smolders beste Nederlander in 1.55m Rome

Harrie Smolders met Emerald. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Kevin Staut en Elky van het Indihof HDC waren zojuist in Rome goed voor het snelste foutloze resultaat in de rubriek over 1.55m. Het Franse duo kwam in 60.16 seconden aan de finish en dat was snel genoeg om de zege op te eisen in de laatste rubriek van vandaag. Harrie Smolders was met Bokai de beste Nederlandse combinatie, hij werd twaalfde.

Eric Lamaze werd tweede in dit parcours op tijd. De Canadees zadelde Fine Lady en wist met 60.90 seconden op de klok, net als Staut, de concurrentie ruim voor te blijven.
Carlos Lopez kwam ruim twee seconden langzamer aan de finish met de KWPN-ruin Admara. De Colombiaan stuurde het voormalige toppaard van Emanuele Gaudiano in 62.99 seconden over de eindstreep en werd daarmee derde.

Marcus Ehning en Funky Fred eindigden met een klein verschil van 0.05 seconden op de vierde plaats en Lorenzo de Luca en Limestone Grey maakten de top 5 compleet met een ronde in 64.11 seconden.

Smolders en de zoon van Up to Date kwamen over de eindstreep in 68.06 seconden en waren met die tijd te langzaam voor een plek in de top tien. Maikel van der Vleuten kwam ook aan de start in deze rubriek. Hij bleef weliswaar foutloos met VDL Groep Verdi TN N.O.P., maar was met 69.64 seconden op de teller niet snel genoeg om in de prijzen te eindigen.
Gerco Schröder was met Glock’s Lausejunge de derde Nederlander, die in deze rubriek in actie kwam, maar moest met een tijdfoutje genoegen nemen met de 28-ste plaats.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.