Ga naar hoofdinhoud

Smolders pakt eerste zege in Miami

Joep Raijmakers, Kevin Jochems & Harrie Smolders overleggen voor de eerste proef van de GTC Miami. (2016)
De zege in de eerste vijfsterrenrubriek van de dag in Miami was zojuist voor Harrie Smolders met Zinius. De Nabab de Reve-zoon sprong dubbel foutloos rond in deze tweefasen proef en kwam in 25,64 seconden aan de finish. Hiermee waren Smolders en de voorheen door Doron Kuipers gereden dertienjarige ruin 0,09 seconden sneller dan Nicola Philippaerts, die tweede werd met Ustina Sitte. Leopold van Asten werd vierde in dit 1,45m-parcours achter Jos Verlooy.

In Miami begon vandaag de tweede etappe van de Longines Gobal Champions Tour en deze tweefasen rubriek was de eerste grote proef op Miami Beach. Vorige week kwam Smolders op de LGCT Mexico ook met Zinius aan de start in de 1,45m-rubriek, maar kreeg toen acht strafpunten en eindigde niet in de prijzen.

Top drie

Philippaerts stuurde de dertienjarige Clinton-dochter in 25,73 seconden over de eindstreep na twee foutloze rondes. De Belgische ruiter werd gevolgd door zijn landgenoot Verlooy op Napa Valley (v. Nintender), die de finish passeerde in 26,52 seconden en de top drie compleet maakte.

Van Asten had  VDL Groep Miss Untouchable gezadeld voor deze rubriek en liet de dochter van Chacco Blue precies 0,1 seconden langzamer over de eindstreep galopperen dan Verlooy. Het duo mocht zich als vierde opstellen voor de prijsuitreiking. De top 5 werd verder compleet gemaakt door Bassem Mohammed met Argelith Squid. De ruiter uit Qatar liet de schimmelruin van Salito in 26,98 seconden finishen.

Klik hier voor alle resultaten

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.