Ga naar hoofdinhoud

Na spannende strijd wint Carlijn Vaessen kür junioren

Carlijn Vaessen met Fossburry. Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Het lag dicht bij elkaar in de afsluitende kür voor junioren. De top drie deed weinig voor elkaar onder en Carlijn Vaessen trok aan het langste einde door met 73.917% te winnen met haar Ampere-zoon Fossbury. Op het oranje gekleurde podium werd Vaessen geflankeerd door Mylene Spaak en Daphne van Peperstraten.

Carlijn Vaessen was in de individuele proef al tweede geworden en kon in de kür de winst naar zich toe trekken. De juryleden waren het in de beoordeling van de küren het niet erg met elkaar eens. Vaessen stond bij de hoofdjury Sandy Phillips op de eerste plaats. Collega jurylid Baarup zag Vaessen op de vijfde plaats en Schwennesen plaatste haar als derde.

Ook bij de nummer twee Mylene Spaak varieerde de plaatsing van twee tweede plaatsen tot een vijfde. Spaak kreeg in totaal 73.208% voor de kür met Ziteldo (v. Royal Dance). En bij Daphne van Peperstraten was het nog extremer. Ze werd met haar Johnson-nakomeling Greenpoint’s Cupido bij Schwennesen eerste, bij Baarup tweede en bij Phillips zelfs achtste. Haar eindscore kwam op 72.792%.

De Italiaanse Alice Campanella kreeg het vierde eindtotaal, 72.708%, op de KWPN’er Chin Chan K (v. Samba Hit II). De vijfde plaats was voor Ebba Kjellberg met Boegegardens Limbery (v. Limbus).

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Eén reactie op “Na spannende strijd wint Carlijn Vaessen kür junioren

  • Ruiter

    Idd jurylid Philips komt uit de eventing en was de hele week al aan het dwarsliggen. Eentje voor de zwarte lijst dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.