Ga naar hoofdinhoud

Veel spanning in barrage wereldbekeromloop Del Mar

Andrew Kocher met Navajo de Poheton Foto: McCool Photography
Een Amerikaan, een Fransman en een Canadees maakten er een spannend spektakel van de barrage van de wereldbekerwedstrijd in Del Mar. Andrew Kocher reed met Navalo de Poheton (v. Cumano) als laatste nog een tiende sneller dan Eric Navet en Catypso (v. Catoki) en kaapte de hoofdprijs voor de neus van de Fransman weg. Chris Pratt werd op twee tiende derde met de KWPN'er Concorde (v. Vaillant).

Acht combinaties wisten het parcours van Alan Wade foutloos te springen en maakten er vervolgens in de barrage een mooie strijd van. Chris Pratt, die als tweede van start ging, reed een zeer scherpe ronde met de tienjarige Vaillant-zoon Concorde. De tijd van 37,75 seconden leek niet te kloppen.

Robitaille vierde tijd

Alison Robitaille volgde met een nulronde op Serise du Bidou (v. Gin Tonic Star), maar was met 40 seconden ruim langzamer. Het betekende voor de Amerikaanse uiteindelijk de vierde plaats.

Navet en Catypso in vorm

Als voorlaatste liet Eric Navet zien het barragerijden niet verleerd te zijn. De rollback voor de dubbelsprong werd zeer kort genomen en de Fransman kon met Catypso nog twee tiende van Pratts tijd afsnoepen (37,56).

Kocher klimt naar eerste plaats in klassement WB

Maar Andrew Kocher liet vervolgens de zestienjarige Navalo de Poheton als een raket rond gaan en op de finishlijn bleek hij nog een tiende sneller. In 37,45 seconden won de Amerikaan de wedstrijd en klom hierdoor van plaats vijftien naar de kop van het klassement van de Oost-Amerikaanse liga.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.