Ga naar hoofdinhoud

Daniel Deusser snelste in sterk bezette Grote Prijs

Daniel Deusser en Evita van de Veldbalie Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Daniel Deusser won vanmiddag het CSI5* over 1.60m op CSI Knokke met Equita van 't Zorgvliet. Met een tijd van 39.32 seconden was hij, na een nek aan nek-race, de andere achttien barragedeelnemers te snel af.

Deusser werd op de voet gevolgd door Philippe Rozier met de Quidam de Revel-zoon Rahotep de Toscane. Deze combinatie was maar 0,07 seconde langzamer.

Het eerste weekend CSI Knokke (er volgen nog drie weken) was zeer sterk bezet. Olympisch kampioen Steve Guerdat toonde met zijn troef voor Rio Nino des Buissonnets vormbehoud door in een tijd van 39.96 seconde de derde plaats te bemachtigen. Ben Maher pakte de vierde plaats met zijn KWPN-ruin Boomerang. De top-5 werd compleet gemaakt met de Italiaan Lorenzo de Luca met de twaalfjarige ruin Ensor de Litrange LXII.

Nick Skelton liet in Knokke zijn toppaard Big Star warmdraaien voor de Olympische Spelen, die in augustus gaan plaatsvinden. Met drie strafpunten voor de tijd deed de Brit het in de barrage kalm aan.

Als beste Nederlander kwam Gerco Schröder met Glock’s Lausejunge uit de bus. Hij eindigde op de dertiende plaats met vier strafpunten in een tijd van 43.18 seconden.

Uitslag

Bron: Paardekrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.