Ga naar hoofdinhoud

Eldorado van de Zeshoek en Zirocco Blue leveren winnaars op CSI Ommen

Eldorado van de Zeshoek, hier onder Willem Greve. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Jumping De Driehoek, ook wel bekend als het CSI Ommen is vandaag begonnen. Op de eerste dag waren de jonge paarden aan zet.  Bij de vijfjarigen leverde Zirocco Blue VDL de winnaar. Bij de vierjarigen, zij werden gequoteerd op punten, won een dochter van Eldorado van de Zeshoek.

De laatste rechte lijn richting Olympische Spelen in Rio is ingezet. Het nakende CSIO in Hickstead niet te na gelaten, zijn er dus niet veel belangrijke internationale wedstrijden meer. Dat neemt echter niet weg dat er nog steeds heel wat interessante hippische sport is overal ten lande, niet in het minst op Jumping De Driehoek.

Vijfjarigen

Het CSI Ommen kende vandaag zijn eerste dag met als meest interessante rubrieken, de rubrieken voor jonge paarden. Een merrie van Zirocco Blue VDL, luisterend naar de naam Blom’s Gintura, wist de eerste plek te bemachtigen bij de vijfjarigen. In het zadel zat Thomas Mertens. Na een barrage met vierentwintig combinaties wist deze vosmerrie de voor het AES goedgekeurde Aganix du Seigneur-zoon Agana van het Gerendal Z met een halve seconde voor te blijven. De derde stek was voor Gouverneur. Zowel Agana als Gouverneur traden aan met Jill Verheij.

Vierjarigen

Geen bloedstollende barrage bij de vierjarigen, wel een quotering op springmanieren en rijdbaarheid. Als winnaar werd hier de bruine merrie Happynes gehuldigd. Zij werd gereden door Tom Brinkman. In de eindranking had deze combinatie een punt voorsprong op Habitat HBC en Nick van den Broek. Het brons in deze rubriek ging naar Blom’s Zlatan onder het zadel van Thomas Mertens.

Blom’s Gintura hier aan het werk als vierjarige tijdens Jumping Tubbergen:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.