Ga naar hoofdinhoud

Nieuw paard voor Mclain Ward & Double H Farm

Kort voor het Winter Equestrian Festival hebben Mclain Ward en sponsor Double H Farm hun oog laten vallen op een paard van William Funnell. Het gaat om de negenjarige Ierse schimmelruin Judge n Jury (v. Armitage), zo meldt Galop.be. François Mathy spotte het paard en lichtte zijn vaste klant in. Het paard is deze week met zijn nieuwe ruiter al een paar keer in de ring verschenen in Wellington.

Hoewel zijn bankrekening er wel mee vaart, noemt William Funnell het vertrek van dit opkomend talent alleszins een verlies voor zijn sportstal. De Brit heeft natuurlijk nog tal van andere paarden uit zijn eigen fokkerij Billy Stud ter beschikking, waarvan er diverse hun optreden maken bij de Sunshine Tour. Ook zijn tophengst Billy Congo, die zich in Lummen blesseerde toen hij de Spring Tour won, komt dan weer in de ring. Funnell wil het rustig aan doen in 2015, maar mikt wel op de Olympische Spelen in Rio 2016.

Bron: Galop

In het filmpje hieronder is HH Memphis te zien als zevenjarige.

Eén reactie op “Nieuw paard voor Mclain Ward & Double H Farm

  • Peter Mulkens

    Het lijkt me wel wat om dit paard dan ook meteen toe te voegen op horsetelex.nl. Zo krijgen we wat meer zicht op de successen van Ierse paarden. Ik ben ooit van plan geweest te dekken met Billy Congo (diepvries) waarna ik op horsetelex.nl ging kijken wat zijn afstammelingen hebben gepresteerd. Hoeveel deze heeft gebracht op o.a. de Billy Stud zo weinig was bekent op horsetelex.nl.

    Mvg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.