Ga naar hoofdinhoud

Richie Moloney wint American Gold Cup

Slechts zes deelnemers wisten zondag foutloos te blijven in het basisparcours van de American Gold Cup op Old Salem (New York). De in de Verenigde Staten wonende Ier Richie Moloney bleef ook in de barrage zonder fouten met zijn voorzichtige Carrabis Z, en verdiende met zijn overwinning ruim 70.000 dollar en de nodige Wereldbekerpunten. 

Moloney moest als vierde van start in de barrage en zag drie ruiters voor hem fouten maken. De Ier besloot het rustig aan te doen, dat bleek een
goede keuze want hij liet als enige ruiter alle balken bovenin de lepels. Laura Kraut reed de pas negenjarige Deauville S in de snelste tijd naar de tweede plaats maar kreeg een springfout, net als de Colombiaan Daniel Bluman met Conconcreto Sancha LS. Thuisrijder Peter Lutz legde beslag op de vierde plek met Robin de Ponthual.

De vijfde prijs ging naar een oude bekende. Enjoy Louis, de Coriano-zoon die tot enkele maanden terug succesvol was onder Harrie Smolders, was de langzaamste vierfouter onder zijn huidige eigenaresse, de 21-jarige Catherine Tyree.

De met 215.000 dollar gedoteerde Gold Cup was ook de tweede Noord-Amerikaanse kwalificatiewedstrijd voor de Wereldbeker. Het behalen van wereldbekerpunten wa geen doel voor Moloney. “Ik denk dat de Wereldbeker finale nu mijn doel wordt na mijn overwinning van vandaag, maar dat dat was het niet tot aan vandaag”, aldus Moloney. Dit jaar in Las Vegas zag ik pas hoe zwaar zo’n finale is, en ik was er niet van overtuigd dat ik daar de paarden voor heb. We gaan het zien.”

Klik hier voor de volledige uitslag van de American Gold Cup

Bron: Noelle Floyd / Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.