Ga naar hoofdinhoud

Schröder foutloos in Coupe de Genève

Gerco Schroder met Cognac Champblanc. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Als enige Nederlandse deelnemer wist Gerco Schröder vanmiddag in het Zwitserse Genève tweemaal foutloos te blijven. Na een voorzichtige eerste ronde met Glock's Cognac Champblanc en een gedurfde barrage werd de Tubberger vierde in het eindklassement. De winst was voor de Zweed Henrik Von Eckermann met Gotha Frh.

Jur Vrieling  en Maikel van der Vleuten kwamen niet aan start in de barrage. Vrieling en VDL Bubalu reden vijf strafpunten bij elkaar na de eerste omloop. Van der Vleuten was weliswaar sneller dan Vrieling en zijn 14-jarige hengst, echter kregen hij en VDL Groep Arera C vier strafpunten in het 1.50m-parcours.

De tweede plaats was voor de Zwitser Steve Guerdat met de 11-jarige Oldenburger Concetto Son. Zij bleven de Finse combinatie Anna-Julia Kontio en Fardon net voor in het klassement.

Vanavond maken Vrieling en Van der Vleuten nogmaals kans op een overwinning. Om 19.15 uur start de Credit Suisse Geneva Classic waarbij beide ruiters een 1.50m-parcours direct op tijd zullen rijden.

 

Klik hier voor het volledige eindklassement.

 

Bron: Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.