Ga naar hoofdinhoud

McLain Ward is ‘last best’ in derde week WEF

McLain Ward EN HH Carlos Z © Sportfot
McLain Ward EN HH Carlos Z © Sportfot
McLain Ward en HH Carlos Z reden gisteren als laatste de barrage aan het einde van de derde week op het Winter Equestrian Festival in Wellington en wonnen de Championship Jumper Classic.

Dertien van 54 deelnemers schopten het tot de barrage in het door de Belgische parcoursbouwer Luc Musette ontworpen 1.50m-parcours. Van hen wisten slechts vier nogmaals foutloos te blijven. De winnaars van vorige week; Meredith Michaels-Beerbaum en Unbelievable 5, waren de eersten die foutloos over de finish van de barrage kwamen. Dat deed het duo in 38.45 seconden. Dat was dit keer goed voor de tweede plaats.

De Amerikaan Richard Spooner en Chivas Z werden derde in 40.08 seconden. De vierde foutloze ronde was voor de Canadees Mac Cone met Gasper van den Doorn in 44.73 seconden. de laatste starter, Ward reed de snelste foutloze ronde in 37.14 seconden en won met de 14-jarige Zangersheide ruin HH Carlos Z (Chellano Z x Voltaire).

Carlos heeft net een pauze van enkele maanden achter de rug. “Onze planning werd in de war geschopt door het weer deze week”, vertelt Ward. “Ik zou normaal gesproken een kleine proef hebben gestart met hem om op te warmen, maar we moesten nu meteen de Challenge Cup rijden vrijdag. Daar sprong hij super, maar ik reed zelf niet zo goed. Vandaag sprong hij een goede eerste ronde. En als hij in de barrage komt, dan heb je vaak een aardig goede kans om te winnen.”

Bekijk hier de uitslagen

Bron: Horses / Jennifer Wood Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.