Ga naar hoofdinhoud

Albert Zoer doet het onmogelijke

Albert Zoer en Gigolo. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Janika Sprunger leek vanavond op Jumping Indoor Maastricht in de Audi Prijs af te stevenen op een glorieuze overwinning. Iedereen beet zich stuk op de perfecte barrage van de Zwitserse topamazone met Aris CS. En niemand hield voor mogelijk dat Albert Zoer daar als laatste starter nog wat aan zou doen. Bijna twee seconden haalde de Drent met een in topvorm stekende Gigolo van Sprungers tijd af.

Een rengalop naar de Longines-oxer en telkens de kortst mogelijke wending, dat was het recept van Janika Sprunger waarmee zij op weg leek naar de overwinning in het 1,50 m met barrage. Maar Albert Zoer had een sluipweg bedacht. Direct na de VDL-steilsprong zette hij zijn geweldenaar Gigolo op de rem, maakte een keertwending om de achterhand en snelde naar de afsluitende Audi-oxer. Het onoverwinnelijke resultaat van Janika Sprunger (0/36,40) ging aan diggelen: 0/34,64.

De derde prijs was voor de Limburgse amazone Joy Lammers, die een mooie foutloze ronde aflegde met de groot galopperende Winny (0/41,10). Ook Ruben Romp hield in de barrage de balken opnieuw in de lepels met Audi’s Teavanta II C Z.

Amber Fijen deed de Limburgse harten sneller kloppen, maar kon niet voorkomen dat Briljant een springfout maakte. Marc Houtzager/Sterrehof’s Voltaire en Doron Kuipers/Zinius kregen in de haast twee balken aan de benen.

Uitslag

Bron: Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.