Ga naar hoofdinhoud

Grote deelname GMB jongepaardencompetitie Denekamp

Afgelopen weekend is in Denekamp de zevende editie van de GMB jongepaardencompetitie van start gegaan. Anne-Lotte Tijhuis won de grote rubriek vierjarigen. Maikel Vaanholt deed hetzelfde bij de vijfjarigen. Pim Mulder eiste de overwinning op in de in handicap verreden rubriek voor zes- en zevenjarigen.

Vierjarigen
De vierjarigen, van oudsher de grootste rubriek, kende maar liefst 72 inschrijvingen voor de eerste selectiewedstrijd. De jury bestond uit Wim Schröder en Connor Drain. Zij hadden de meeste punten over voor Fenominal TL (Singapore x Quattro) onder het zadel van Anne-Lotte Tijhuis. Deze fijn te rijden schimmelmerrie is door haar vader gefokt. Voor techniek en vermogen verdiende zij een 8,2 en was daarmee duidelijk de beste. Op de tweede plek mocht zich Nienke van Roekel met Coral Estate Full Speed (Arthos R x Lancelot) opstellen. Zij scoorden een fractie minder op techniek en vermogen en dit leverde een halve punt minder in eindbeoordeling op. Derde werd de winnaar van vorig jaar Zoï Snels, nu uiteraard met een ander paard. Hij zadelde in Denekamp Finalist Fortuna TN (Quality Time x Monte Fortuna). Voor techniek en vermogen scoorden zij een 8,0, maar voor het gaan tussen de hindernissen een 7,7.

Vijfjarigen
Bij de vijfjarigen kwamen bijna zestig combinaties aan de start. De winst in de spannende barrage ging uiteindelijk naar Maikel Vaanholt met de Holsteiner Cindy (Crawford x Landos). Vaanholt legde de barrage foutloos af in 32,74 seconden. Op de tweede plek in 33,71 seconden eindige Julian Kok met Everytime EBH (Diamant de Semilly x Patent). Op de derde plek mocht Anne Klein zich opstellen met Winning Girl Z (Winningmood van de Arenberg x Creool). Zij hadden 33,96 nodig om de barrage foutloos af te leggen.

Zes- en zevenjarigen
De rubrieken voor zes- en zevenjarigen werden in handicap verreden. Er kwamen in totaal 43 combinaties aan de start. Als laatste starter gaf Pim Mulder een demonstratie barrage rijden weg. Met de zesjarige hengst Sterrehof’s Quidam’s Corrado (Quidam de Revel x Corrado I) zette hij 32,16 op de klok. Tweede met een tijd van 32,69 werd Michael Kearins met Cogonuts (Oklund x Catano). De zevenjarige KWPN’er Cogonuts is een bekende in de competitie. Hij nam als vierjarige voor het eerst deel en heeft sindsdien ieder jaar uitstekende resultaten behaald. De derde plek ging naar Chantal Leusink die haar Caswittinger (Wittinger VDL x Darco) in 33,24 seconden over de finish reed.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Horses/Jongepaardencompetitie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.