Ga naar hoofdinhoud

Annelies Vorsselmans koningin van België

Annelies Vorsselmans Foto: Katrien Walczak
Zojuist heeft Annelies Vorsselmans de Queens Cup tijdens Jumping Mechelen gewonnen. In een spannende barrage wist de Belgische Edwina Tops-Alexander nipt voor te blijven. Vicky van de Poel werd derde.

Veertien van de 24 deelneemsters wisten de barrage te halen in de Queens Cup, een wedstrijd over 1.45m, alleen voor amazones. En wat werd er hard gereden voor de hoofdprijs van 2500 euro. De Belgische amazone Catherine Van Roosbroeck op Calumet (v. Jouyeux Ardent) had al met gevaar voor eigen leven laten zien dat de dames niet bang waren om snel te gaan. In 32.90 seconde raasde ze rond, wat haar bijna een val opleverde toen haar paard veel te vroeg afging op de voorlaatste sprong.

Het leek een compleet Belgisch feest te worden, Vicky van de Poel met Chablie (v. Sire Major de la Cour) en Karline de Brabander op de hengst Bamako de Muze van Darco hadden al een snelle fouloze rit afgeleverd in 34.86 en 35.35 seconde. Edwina Tops, voor laatste in de barrage, liet haar Holsteinse merrie Lintea Tequila (v. Campbell) fantastisch galopperen en haalde vier tiende (34.47 sec) van de tijd van Van de Poel af. De overwinning leek naar Australië te gaan, maar de voor het Nederlandse bedrijf Silest BV (voorheen Eurocommerce) werkende Annelies Vorsselmans haalde toch de zege voor België binnen. Op de tienjarige merrie Osaka van Clooney snoepte ze iets meer dan twee tiende van Top’s tijd af. In 34.22 seconde werd Vorsselmans de koningin van België.

Op de Belgische website Equnews wordt gemeld dat Annelies Vorsselmans Stal Eurocommerce na drie jaar gaat verlaten en weer terugkeert naar België, naar de Stephex Stables. Vorsselmans: “Nu start voor mij een nieuw hoofdstuk, ik ben er me dan ook bewust van dat ik nu enkele stappen terug zet en bij Stephex Stables pas 3e ruiter zal zijn na Daniel en Eiken.”

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.