Ga naar hoofdinhoud

Bordeaux-dochter naar 88 punten in IBOP Assen

Bordeaux, Eva Möller
KWPN-hengst Bordeaux onder Eva Möller. Foto: Melanie Brevink
Bij Sunrise Stables in het Drentse Assen werden vandaag zeventien merries voorgesteld voor het behalen van het IBOP-predicaat. Van de acht springmerries konden juryleden Henk Dirksen en Ine van Deurzen er vijf laten slagen en van de negen dressuurmerries slaagden er evenzoveel.

De nog maar driejarige Bordeaux-dochter Hiana (mv. Jazz) imponeerde de jury vandaag het meest, door een grandioze 88 punten bij elkaar te lopen. “Een wat arm bespierde, maar grote merrie met heel veel front en zo bewoog ze ook”, vertelt Ine van Deurzen. “Ze heeft heel veel buiging in zowel het voor- als het achterbeen in draf en galop en vooral ook een heel goede balans. Voor zo’n jong, groot paard kan ze heel goed schakelen, naar voren maar ook al terugkomen op het achterbeen. In stap heeft ze een goede ruimte, maar voor een 9, wat ze voor de draf en de galop wel kreeg, zou ze nog iets losser mogen laten. Het is zeker ook een heel gewillig paard met veel looplust en zeer veel houding. Een compleet dressuurpaard die een heel goede verrichting liet zien.” Moeder Wiana bracht ook al de KWPN-hengst Foundation (v. United) en is de halfzus van KWPN-hengst Redford (v. Krack C).

Een heel fijn springpaard toonde zich Galanthos B (Arthos R x Vermont), die 80,5 punten kreeg. “In de basisgangen zou ze nog wat meer kracht kunnen vertonen vanuit het achterbeen, en ook de galop is wat op de voorhand. Bij het springen heeft ze daar echter geen last van, mede door haar goede instelling en ze toonde meer kracht in galop tussen de hindernissen dan in het basiswerk. Ze springt zeer goed met de schoft omhoog en is zeer vlug van de grond. Haar techniek is heel goed met een goed voorbeen, een goed lichaamsgebruik waarbij ze achter goed opent. Ze zou wat meer vermogen kunnen tonen, maar ze heeft heel veel inzet en voorzichtigheid.” De grootmoeder is een volle zus van het internationale springpaard Utterhorn VDL (v. Matterhorn) van Kent Farrington.

Bron: KWPN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.