Ga naar hoofdinhoud

Bosty de beste in Prix de la Ville de Paris

Roger-Yves Bost, hier met Castle Forbes Vivaldo van het Costersveld
Foto De Paardenkrant
De eerste rubriek die vanmorgen in Parijs tijdens Saut Hermès verreden werd, de Prix de la Ville de Paris, kwam op naam van de Franse snelheidsduivel Roger-Yves Bost. Tweede werd de Engelsman Daniel Neilson, nipt voor Hans-Dieter Dreher. Maikel van der Vleuten, Jeroen Dubbeldam, Marc Houtzager en Harrie Smolders reden zich ook in het prijzen met de achste, negende, tiende en twaalfde plaats.

Bosty, die halverwege de rubriek in de piste kwam, snelde met zijn zestienjarige hengst Castle Forbes Vivaldo van het Costersveld door de tweede fase van het 1.50m Twee Fasen parcours. Hij klokte een tijd van 28.57 seconde en daar kwam niemand meer aan. Daniel Neilson probeerde Coco Bongo (v. Caretino) tot het uiterste te laten gaan maar kwam op de finishlijn nog ruim een seconde te kort (29.75 sec.). Ook snelheidsspecialist Hans-Dieter Dreher op Constantin B (v. Contendro) kwam een anderhalve seconde tekort en eindigde derde.

Maikel van der Vleuten was met de achtste plaats de beste Nederlander. Hij bereed VDL Groep Eureka (v. Chin Chin). Jeroen Dubbeldam reed Counselor (v. Judgement) behoedzaam foutloos naar de negende plek. De Guidam-zoon Sterrehof’s Uppity kreeg een balkje in een snelle tweede fase met Marc Houtzager wat resulteerde in de tiende plaats. Ook Harrie Smolders kreeg een balk met Regina Z en eindigde twaalfde.

Jessica Kürten was weer succesvol met de KWPN hengst van Wiebke van de Lageweg Arezzo VDL. Ze werd met de nakomeling van Chin Chin zesde.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.