Ga naar hoofdinhoud

Christian Ahlmann springt top 10 wereldranglijst binnen

De top drie van de wereldranglijst springen blijft deze maand ongewijzigd. Net als vorige maand staat Rolex Grand Slam winnaar Scott Brash aan kop, gevolgd door de Amerikaan Kent Farrington op plek twee. Christian Ahlmann heeft zich door zijn goede resultaten van de afgelopen weken in de top 10 gepositioneerd.

De Franse amazone Pénélope Leprevost bezet de derde plaats, terwijl haar landgenoot Simon Delestre met dank aan de winst in de wereldbekerwedstrijd van Verona naar de vierde plek stijgt. De Amerikaanse Beezie Madden zakt van plaats vier naar vijf en wordt gevolgd door het Ierse toptalent Bertram Allen op de zesde plaats. Afgelopen weekend won Allen in Stockholm nog drie nieuwe auto’s. De Belg Gregory Wathelet staat op de zevende plaats en de Amerikaan McLain Ward op nummer acht. Na zijn zeges in de wereldbekerwedstrijden van Stuttgart en Madrid springt de Duitser Christian Ahlmann de top tien binnen en landt op plaats negen.

Maikel van der Vleuten zakt als beste Nederlander van plaats zestien naar negentien. Harrie Smolders volgt op de 20e plaats. Gerco Schröder stijgt van de 45e plaats naar nummer 40, terwijl Jur Vrieling een stap terug zet van plaats 43 naar 46. Marc Houtzager bezet de 69e plaats, iets voor Nederlands kampioen Leopold van Asten op plaats 72. Regerend tweevoudig Europees- en wereldkampioen Jeroen Dubbeldam gaat een trede lager en staat op de 74e plaats.

Bekijk hier de actuele werendranglijst springen.

Bron: Horses/FEI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.