Ga naar hoofdinhoud

Christina Liebherr brengt thuispubliek op de banken

Met een enorme sprong in het water en een geweldige eindspurt naar de laatste hindernis bracht Christina Liebherr het Zwitserse publiek op de banken in de Speed en Handiness-rubriek in Genève. Liebherr reed voor eigen publiek de op dat moment snelste tijd van Cian O'Connor aan barrels met de elfjarige merrie L.B.Queen du Chateau. Daarna kon niemand dat resultaat meer verbeteren. Er reden geen Nederlanders mee in deze rubriek.

De Ier Cian O’Connor liet als derde starter zien hoe het 1,45m-parcours met hoge gesprongen kon worden. Hij zette met de KWPN-merrie Be Gentle (v. Ticallux Verte) een tijd 69,19 seconden op de klokken. Toch was het even later Christina Liebherr die met de Acasino B-dochter L.B.Queen du Chateau er een dikke halve seconde vanaf snoepte.

Risico’s

De combinaties na haar namen veel risico’s om Liebherrs resultaat te verbeteren, maar dat lukte niemand zonder fouten te maken. De derde plaats ging uiteindelijk naar Charlotte Mordasini. De Zweedse reed de Franse ruin Tiny Toon Semilly (v. Diamant de Semilly) inclusief een springfout naar 70,91 seconden. Op de vierde en vijfde plaats volgden de snelle Zwitsers Philippe Putallaz en Romain Duguet. Putallaz kreeg een springfout met Ouessant de Perhet (v. Quidam de Revel) en klokte 71,72 seconden. Zijn landgenoot Duguet kreeg zelfs twee balken aan de benen van zijn paard Otello du Soleil (v. Alligator Fontaine) en zakte naar de vijfde plek.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.