Ga naar hoofdinhoud

David Simpson wint Puissance over 2.20m

David Simpson Foto Olympia Horse Show
De jonge Ier David Simpson heeft gisteravond het vol gepakte Olympia versteld doen staan. In Londen won hij na een spannende strijd met Karline De Brabander het spectaculaire puissance-springen.

Elf combinaties begonnen in de eerste barrage met de strijd tegen de steeds hoger wordende muur, waaronder ook de winnaar van vorig jaar Luca Maria Moneta. Uiteindelijk gingen zes combinaties in de derde barrage over 2.15m. De Brit Joe Clayton op de KWPN-er Rockim, Pius Schwizer met zijn Grand Prix-paard Armani the Gun CH, Geir Gullikson uit Noorwegen met Grand Balou en de Oostenrijker Markus Saurugg ook op een KWPN-er What Ever kregen allen een fout op het inmense bouwwerk. David Simpson en Karline De Brabander gingen wel foutloos over de muur en beslisten de strijd in de vierde barrage over 2.20m.

Simpson reed zijn puissance-specialist Richi Rich als eerste binnen. Met een geweldige sprong de dertienjarige schimmel van Chatman over de muur en raakte geen blok aan. Daarna kwam Karline De Brabander, de enige amazone in de wedstrijd, met het fokproduct van haar vader Joris Fantomas de Muze (v. Sandro Boy). De pas negenjarige ruin steeg als een helicopter op en nam pas in de landing met de achterbenen een blok mee. Waardoor Simpson de hoofdprijs uit handen van de Duchess of Cornwall in ontvangst nam.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses

 

 

3 reacties op “David Simpson wint Puissance over 2.20m

  • Jenny

    De vader van Fantomas de Muze is Sandro Boy. Ik heb ze van Sandro Hit nog nooit een muur van 2.20m zien springen….

  • Vincent

    @jenny. Ze hebben het of stiekem heel snel veranderd en laten je mooi voor ….. Staan of je kan niet heel goed lezen. Lol

  • jenny

    @vincent. Het was ook de bedoeling dat ze het zouden aanpassen, kan namelijk goed lezen en zag de fout. Ik vond hem erg grappig Sandro Hit en dan een muur van 2.20 meter ! Groetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.