Ga naar hoofdinhoud

Eerste successen Nederlanders in Oliva

Willem Greve met Garant (v. Warrant). Foto: FEI/Dirk Caremans
Op de voorjaarstour in het Spaanse Oliva waren de Nederlandse springruiters gisteren in de jonge paardenrubrieken succesvol. Bij de zesjarigen pakte Willem Greve de tweede plek met wereldkampioen Garant en Jesper Romp werd vierde op Gaetano Musterd. Bij de zevenjarigen reed Romp Fiolita naar de derde plaats.

In het twee fasen-parcours voor de zesjarige springpaarden moest Willem Greve alleen Oleg Krasyuk uit Oekraïne voor zich dulden. Krasyuk reed de in zijn eigen land gefokte KWPN’er Appolon (v. Pan Am VDL) in een tijd van 41,38 seconden naar de overwinning.

Wereldkampioen Garant

Greve was met zijn wereldkampioen van Lanaken, Garant, twee seconden langzamer. Met de AES gekeurde zoon van Warrant klokte Greve 43,48 seconden. De Ier Niall Talbot volgde met de AES-hengst Billy Stirling (v. Billy Congo) op de derde plaats. Jesper Romp werd met de Darco-zoon Geatano Musterd vierde.

Zevenjarigen

Bij de zevenjarigen boekte Jesper Romp een derde plek op de Diamant de Semilly-merrie Fiolita de derde plaats. Alleen Cyril Cools met Kid Pleasure d’Asschaut (v. For Pleasure) en Michael Duffy op Quantify (v. Quantum) waren sneller in de tweede fase.

Vijfjarigen

Hilde Woudsra was de enige Nederlandse die bij de vijfjarigen in de prijzen kwam. Met de Holsteinse merrie Castella (v. Castelan I) werd Woudstra zevende in de rubriek die door Jan Distel met Filipo 14 (v.  Fidelio du Donjon) gewonnen werd.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.