Ga naar hoofdinhoud

Eerste GP overwinning WEF naar Laura Chapot

Op het Winter Equestrian Festival in Wellington namen 52 combinaties gisteren deel aan de 75.000 dollar doterende Rosenbaum Mollengarden PLLC Grand Prix, waarvan maar liefst 17 deelnemers tot de barrage toetraden. De eerste overwinning in deze rubriek van dit jaar ging naar Laura Chapot en Quointreau un Prince.

Chapot rijdt de 12-jarige Diamant de Semilly-zoon sinds zijn zevende. De afgelopen jaren heeft de vos geleerd om sneller te worden. “Hij doet nu echt mee”, aldus Chapot. “Op de eerste dag heb ik hem in de 1,40 m-rubriek gestart, terwijl hij al even niet meer op concours geweest was. We kwamen de ring in en het voelde meteen weer goed aan. In de Grand Prix deed hij echt zijn best.”

Chapot stopte in de barrage de klok op 26,27 seconden. Abdel Said en Hope van Scherpen Donder finishten als tweede met een tijd van 27,08 seconden, gevolgd door Molly Ashe en Balous Day Date met 27,69 seconden. Vierde werden Filip de Wandel en Gentley en Andrew Kocher sloot de top vijf af met Ora Del Te Di Ca San Giorgio.

Bron: Horses/Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.