Ga naar hoofdinhoud

Emotionele overwinning Grote Prijs Las Vegas

De Nieuw-Zeelandse amazone Katie Laurie won gisteravond in Las Vegas met Kiwi Iron Mark de Canadian Pacific Grand Prix of Las Vegas. Om te winnen van twee Amerikanen, die zich samen met Laurie plaatsten in de barrage was al een prestatie, maar het feit dat het de droom was van  de overleden eigenaresse van de vos, om hem in Amerika te starten, maakte het een hele emotionele overwinning.

Melanie Purcell reed Kiwi Iron Mark zelf totdat zij de diagnose kanker kreeg. De vos was toen zes jaar oud en Purcell vroeg Laurie haar paard voor haar te rijden, zolang ze ziek was.
Uiteindelijk overleed Melanie toen hij zeven werd.

Purcell droomde ervan om met de ruin naar Noord Amerika te reizen en hem daar uit te kunnen brengen. Zij heeft die kans helaas niet gekregen.
Nu heeft de Nieuw-Zeelandse amazone drie jaar na het overlijden van haar vriendin diens droom waargemaakt. De familie van Melanie zat op de tribune: “Ik denk dat we vandaag de gelukkigste mensen op aarde zijn en ik denk dat ik ook een beetje hulp van Melanie heb gehad,” aldus een lachende Laurie.

Todd Minkus zette met Babalou de tweede snelste tijd neer, maar kreeg vier strafpunten en moest zijn landgenoot Alec Lawler voor laten gaan. Hij stuurde de veertienjarige Agamemnon foutloos rond, maar was niet snel genoeg om de winst op te eisen.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Horses/ Chrono of the Horse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.