Ga naar hoofdinhoud

Goffinet wint PSC den Goubergh GP, Kuyten tweede

De overwinning in de afsluitende Grand Prix in Roosendaal was zojuist voor Thierry Goffinet en Artuur Jh Z. De Belgische ruiter ging als één van de laatsten van start in de barrage van het parcours over 1.45m en dook bijna anderhalve seconde onder de tijd van Suus Kuyten, die aan de leiding ging. In totaal gingen acht ruiters de strijd met elkaar aan in de barrage.

Kuyten zat in het zadel van de goedgekeurde Holsteinerhengst Cabachon en zette een foutloze barragerit neer in 37.53 seconden, wat haar uiteindelijk de tweede plaats opleverde.
De derde plek was voor Sanna Ingren Ohlson uit Zweden met de KWPN-ruin Be Special, zij stuurde de tienjarige Chacco Blue-zoon in 38.73 seconden rond.

De langzaamste foutloze tijd werd neergezet door Mariann Hugyecz en Chacco Boy. De Hongaarse amazone kwam in 41.28 seconden aan de finish met haar elfjarige zoon van Chacco Blue en werd vierde.
Albert Voorn maakte met Freebird de top 5 compleet. Hij stuurde de KWPN-hengst die goedgekeurd is bij het Selle Francais, rond in 37.15 seconden, maar kreeg vier strafpunten en moest genoegen nemen met de vijfde plek.

Robert Smith kreeg eveneens vier strafpunten met de achtjarige Ilton, maar kwam met 38.43 seconden over de eindstreep en werd zesde voor Franklin Posmus en So It Be, die acht strafpunten verzamelden.
De achtste plaats was voor de Italiaan Giampiero Garofalo met Lishynsky, die tegen twaalf strafpunten aanliep in de barrage.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.