Ga naar hoofdinhoud

Grand Prix Vilamoura voor KWPN-er Zadarijke

Zadarijke onder Alexander Vincentius Foto De Paardenkrant
De tweede week van de Vilamoura Champions Tour in Portugal werd vanmiddag afgesloten met de Grote Prijs. De overwinning ging verrassend naar de amazone Isheau Wong uit Taipei met haar KWPN merrie Zadarijke V (v. San Remo). Henk van de Pol was de beste Nederlander met een negende plaats met de Guidam zoon Zidane. Kim Bril en Warwick vielen net buiten het prijzengeld, zij werd met vijf strafpunten achttiende.

Het 1.45m Grand Prix parcours was zwaar, slechts vijf combinaties wisten de barrage te halen. Isheau Wong reed met Zadarijke een zeer goede proef en in de barrage was ze foutloos in 44.58 seconde, ze streek hiermee 6000 euro op. Ze was bijna twee seconde sneller dan de nummer twee, Sergio Alvarez Moya met Zipper. De Spanjaard was ook foutloos maar in 46,43 seconde. De Braziliaan Bernardo Alves had acht strafpunten in de barrage met de Frans gefokte Kingly du Reverdy, Adam Prudent met Vasco (v. Andiamo) had er negen en Giulia Martinengo Marquet uit Italië werd zelfs uitgesloten met zijn BWP Funke van’t Heike (v. Action Breaker).

Henk van de Pol kreeg in het basisparcours vier strafpunten, Kim Bril vijf, Leon Thijssen met Haertthago, Teun Vestjens met Valvarja en Gert-Jan Bruggink met Vampire hadden alle drie acht strafpunten.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.