Ga naar hoofdinhoud

Guerdat wint WB Gothenburg, Vrieling net naast het podium

Jur Vrieling met VDL Zirocco Blue N.O.P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Steve Guerdat schreef zojuist de WB-kwalificatie wedstrijd van Gothenburg op zijn naam. de ruiter uit Zwitserland was de snelste van de dertien barragisten in het 1.60m parcours met Albfuehren's Paille. De tweede plaats was voor Rolf-Göran Bengtsson en Marco Kutscher uit Duitsland nam als derde op het podium plaats. Jur Vrieling eindigde net naast het podium. 

Guerdat en de twaalfjarige Kannan-dochter voltooiden de barrage in 43.13 seconden en waren hiermee iets sneller dan Bengtsson en Casall Ask. De Zweed stuurde de zestienjarige Caretino-zoon in 43.49 seconden foutloos door de barrage. Kutscher kwam met Cornet’s Cristallo rond in 43.89 seconden en pakte de derde plek.

Jur Vrieling en VDL Zirocco Blue N.O.P. waren met 44.38 seconden op de klok net te langzaam voor een podiumplaats en werden vierde. Hiermee klimt de ruiter uit Holwierde naar de vierde plaats in de eindstand en is daarmee zeker van de wereldbekerfinale in Las Vegas in april.

Gerco Schröder zette met Glock’s London N.O.P. een snellere tijd neer dan Vrieling, maar kreeg vier strafpunten en eindigde hiermee op de achtste plaats.
Ook Maikel van der Vleuten en VDL Groep Arera C kregen vier strafpunten in de barrage en eindigden met 46.09 seconden op de klok op de elfde plaats.
Maikel van der Vleuten was al zeker van een ticket naar de gokstad en verstevigde vandaag zijn negende plaats in de eindstand.

Voor Gerco Schröder is het nog niet zeker of hij mag af reizen naar Las Vegas. Hij staat nu 22-ste in de eindstand. De beste achttien van de Europese league mogen naar de finale. Schröder is nu vierde reserve.

Harrie Smolders, die zijn 56 wereldbekerpunten in drie wedstrijden in de Verenigde Staten behaalde, moest zich in Gothenburg in de punten rijden om zich te plaatsen voor de finale in Las Vegas. Die missie lukte niet. Met twee springfouten van Emerald eindigde hij op de 30-ste plaats. In de eindstand staat Smolders nog wel zevende, maar er moeten ook punten behaald zijn in Europa.

Eindstand Westeuropese League

1. Steve Guerdat (ZWI), 77
2. Allen Bertram (IRL), 71
3. Kevin Staut (FRA), 65
7. Harrie Smolders (Grobbendonk), 56
9. Maikel van der Vleuten (Someren), 51
12. Jur Vrieling (Holwierde), 46
22. Gerco Schröder (Tubbergen), 34

 

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses/Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.