Ga naar hoofdinhoud

Harrie Smolders springt weer naar tweede plek in Wellington

In de zesde week van het Winter Equestrian Festival in Wellington heeft Harrie Smolders gisteravond in de hoofdrubriek van de dag weer een tweede plek behaald. Voor deze klus zadelde Smolders zijn Zangersheide-hengst Don VHP Z (v. Diamant de Semilly). Winnaar van de met 85.000 dollar gedoteerde rubriek was de Amerikaan Kent Farrington die zijn Blue Angel (v. Luidam) foutloos naar de snelste tijd reed.

In de barrage die negen deelnemers kende, had Farrington met zijn dertienjarige merrie met 38,85 seconden de minste tijd nodig om het parcours foutloos af te leggen. Smolders, die woensdag een rubriek wist te weten en donderdag ook al een tweede plek opeiste, deed er net iets langer over en finishte in 39,64 seconden waardoor hij op de tweede plek terecht kwam. Engelman Ben Maher en zijn KWPN-er Valinski S (v. Nijinski) volgden met de tijd van 40,62 seconden op de derde plaats. De Argentijn Luis Pedro Biraben reed KWPN-merrie Abunola (v. Numero Uno) in 42,06 seconden naar de vierde plaats. Met een tijd van 43,07 maakte de Canadese amazone Erynn Ballard en haar KWPN-er Appy Cara (v. Guidam) de top vijf compleet.