Ga naar hoofdinhoud

Hengsten vooraan in Hendrix-competitie

Springen
Foto: Lonneke Ruesink
Gisteren werd de derde selectiewedstrijd van de Stal Hendrix-competitie verreden in het zonnige Meerlo. KWPN-goedgekeurde hengst Entertainer won bij de vijfjarigen en bij de vierjarigen was de overwinning voor Fortunato T.


Pieter Keunen reed de vijfjarige Warrant-zoon en de juryleden Arno Neessen en Desiree Johnson gaven de patente voshengst een 8,1 voor het springen en een 8,4 voor de rijderij. De hoogste punten van de dag gingen naar de winnaar van de vorige selectiewedstrijd: de KWPN-goedgekeurde hengst El Primero (Numero Uno), eveneens onder Pieter Keunen. Hij kreeg een 8,5 voor het springen en een 9 voor de rijderij, maar liep tegen één springfoutje aan. “Over beide hengsten ben ik tevreden. Entertainer is een opvallend paard met goede reflexen en veel kwaliteit. El Primero springt keer op keer goed, alleen maakte ik zelf een rijfout in de laatste lijn”, vertelde Pieter Keunen. In het tussenklassement gaat El Primero fier aan de leiding bij de vijfjarigen. In Meerlo deelde hij zijn tweede positie met Evita IBOP-spr prok (Tangelo van de Zuuthoeve) onder Martien Amendt en Eolita S (Vegas VDL)onder Jelmer Hoekstra.
Rob van Bussel zat in het zadel van de vierjarige Zirocco Blue VDL-zoon, hij kreeg voor zowel het springen als de wijze van gaan een 8,2 en bleef daarmee net voor op Calva Chiva Z (v.Calvaro Z) onder Luc Steeghs en Fenomena (Numero Uno) onder Pieter Keunen. De KWPN-goedgekeurde hengst Fandango HX (Vittorio) werd met een 8 voor het springen en een 8,2 voor de rijderij zesde onder Tim van den Oetelaar.
Bron: Horses/ KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.