Ga naar hoofdinhoud

Ian Millar (67): ‘Nog steeds zenuwachtig’

"Hebben we vandaag de wederopstanding van Big Ben gezien", wilde een journalist van Ian Millar weten, toen de 67(!)-jarige Canadees als een mes door de boter van het jachtparcours was gegaan. Millar leverde zijn topprestatie op de elfjarige BWP-er Dixson, een achterneef van Millars wereldberoemde toppaard Big Ben.

“Daar kun je gelijk in gaan krijgen”, reageerde de man die op zijn oudere dag nog steeds een topsporter is. Super fit, geen grammetje vet op zijn lijf en met een geverfde haardos staat ‘Captain Canada’ de pers te woord. “Wil je wel geloven dat ik helemaal niet wist dat Dixson familie is van Big Ben toen ik ‘m ging uitproberen? Dat hebben ze me later pas verteld.”

De bedoeling was dat Millar als derde starter het team een beetje lucht zou geven met een nulronde, als Tiffany Foster of Yann Candele de fout in zouden gaan. Maar met mooie nulrondes van de eerste twee Canadese combinaties kreeg Ian Millar een vrije rol. “Zij legden nou de druk op mijn schouders om hun prestaties te verbeteren. Zo zie ik ook elk kampioenschap waar ik naar toe ga, telkens weer opnieuw. Hier zijn 180 van de beste ruiters van de wereld, dan moet je wel diep in je reserves tasten om daar tegenop te boksen. Zo’n wereldkampioenschap is een berg waar je tegenop moet. Die uitdaging, daar word je als sportman beter van.”

“Ze vragen wel eens aan me: meneer Millar, na al die kampioenschappen die u heeft gereden zullen de zenuwen er nu wel een keer af zijn. Dan zeg – en zo is ’t precies: Nee, ik ben nog steeds zenuwachtig. En als ik dat niet zou zijn, kon het me ook niets schelen en zou ik niet kunnen presteren.”

Bron: Horses

 

2 reacties op “Ian Millar (67): ‘Nog steeds zenuwachtig’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.