Ga naar hoofdinhoud

IBOP-topscore voor Google in Berlicum

Foto Melanie Brevink Van Dijk: Fokker eigenaar Christel bij Google (Ampere x Jazz) op de CK in Schaijk waar ze afgelopen jaar kampioen werd van de vier tot en met zevenjarige dressuurmerries
In Berlicum werden er gisteren in Berlicum vijf springpaarden voorgesteld in de IBOP-proeven en 23 dressuurpaarden. Vier springpaarden slaagden en bij de dressuurpaarden waren dat er zestien. De abcsolute topscore van de dag was v00r Google (v. Ampère x Jazz x Rubinstein I ), die maar liefst 90 punten behaalde.

Springpaarden

De hoogste score bij de springpaarden, die werden beoordeeld door de inspecteurs Arnold Kootstra en Bart Henstra, was voor Elvixis (v. Sir Shutterfly x Cor De La Bryere), fokker: W. Wijnen, Berlicum en Mts. Van Esch, Heeswijk-Dinther, geregistreerde N.H. Steenbergen, Berlicum. Deze zevenjarige merrie werd gereden door Marwin van de Nieuwenhuijzen en kreeg 79,5 punten.
De tweede plaats was voor Gloria (v. Eldorado Van De Zeshoek x Oklund), fok./ger.: U.O. Ebbens, die werd voorgesteld door Paul Van Rijswijk en 78 punten kreeg.

Dressuurpaarden

De dressuurpaarden werden beoordeeld door de inspecteurs Toine Hoefs en Bart Henstra. Vijf van de zestien geslaagde paarden haalden een score van 80 punten.
De vijfjarige Ampere-dochter, van fok./ger.: C. Spijkers-v.d. Voorst, Gilze die met 90 prunten de topper van de dag was, werd voorgesteld door Joyce Lenaerts.

De tweede plaats bij de dressuurpaarden was voor Habibie (v. Spielberg x Jazz x Ferro, fokker L. Van Aaken, Wintelre, ger.: Comb. Aaldering – Van Kempen, Loosbroek en S.J.P. Kemps, Cromvoirt, die met Floor Van Kempen in het zadel 81,5 punten behaalde.
Zij werd gevolgd door Iefke-Olympia (v. Dream Boy x Jazz x Akteur) van fok./ger.: M.C.J.M. Burgers, Moergestel en ger. F.A.M.M. Burgers, Moergestel, die met Jeanine Nieuwenhuis 80,5 punten behaalde en Gatika (v. Florencio x Havidoff x Highline) van fok./ger.: W.M. van der Aa, Vinkel, die onder Kim Koolen ook 80,5 punten kreeg.

Stamboekkeuring

Voor de stamboekkeuring werden twaalf dressuurpaarden aangeboden en zeven daarvan konden het STER-predikaat mee naar huis nemen.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.