Ga naar hoofdinhoud

Jong talent scoort in Vragender

Foto Lonneke Ruesink
Niels Bulthuis, Max de Mol en Maud Roosendaal wonnen in Vragender de tweede wedstrijd van de KNHS-Roelofsen Jeugd competitie. Niels deed dat bij de Children, Max bij de junioren en Maud profiteerde in de barrage bij de young riders van de grote galop van haar schimmel Universo.

Kim Hoogenraat met Brouwers Top Gun, Niels Knape met Cavendish en Maud Roosendaal reden de barrage bij de young riders. “Ze reden eigenlijk alle drie eenzelfde barrage, maar Maud profiteerde in de laatste lijn van de grote galop van haar paard Universo en won daarmee de wedstrijd”, blikt bondscoach Luc Steeghs terug. “In deze tweede wedstrijd van de competitie waren de hindernissen al weer wat hoger. Dat zie je ook terug aan het resultaat. Door een aantal hoge steilsprongen waren er toch ook veel ruiters met slechts een springfout. Ik ben tevreden over hoe er gereden is.”

Max de Mol is met zijn veertien jaar de jongste deelnemer bij de junioren. Dat belette de Brabants indoorkampioen in de klasse Z met zijn Holsteiner Quinken niet om de wedstrijd in Vragender te winnen. “Max heeft vorig jaar al bij de Children gereden en dan zie dat de overstap naar de junioren gemakkelijker is. Max reed heel goed. Hij had de nodige concurrentie, want nummer 2 en 3 Vicky Helthuis en Veronique Morsink reden echt hele snelle barrages.” In de juniorenrubriek kwamen 37 combinaties aan de start. “De kopgroep was heel sterk”, vond Steeghs.

In de Children-rubriek was Niels Bulthuis wederom de beste met Born for You. De zoon van springruiter Peter Bulthuis eindigde met California Girl Z op de vijfde plaats. “We willen de Children rubriek meer promoten. Nu deden er zeven mee. Dat moet groeien”, vertelt Steeghs met een reden. “De overstap naar de junioren wordt gewoon gemakkelijk als er bij de Children gestart is. Dat zie je bijvoorbeeld aan Max de Mol.”

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: KNHS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.