Ga naar hoofdinhoud

Leopold van Asten vierde in Rikstoto Grand Prix

Leopold van Asten met Zidane. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl
Het hoofdnummer vandaag op het CSI-W Oslo, de Rikstoto Grand Prix, werd een prooi voor de Fransman Patrice Delaveau. Leopold van Asten was de enige Nederlander die tot de barrage doordrong en werd met een foutloze rit op VDL Groep Quinthago Z vierde.


De 5* Grand Prix bleek een pittige opgave, veel topcombinaties liepen vier of meer strafpunten op. Ook Jur Vrieling, Henk van de Pol, Maikel van der Vleuten en Harrie Smolders kregen fouten, alle vier hadden 8 strafpunten in het basisparcours. Toch reden dertien combinaties zich in de barrage. De Fransman Patrice Delaveau had met zijn Carinjo HDC (v. Cascavell) de snelste tijd 39.21 seconde.  Delaveau verbeterde de tijd van Edwina Tops met ruim anderhalve seconde. Tops stond op dat moment aan de leiding met Heidi du Ruisseau Z (v. Heartbreaker) met een tijd van 40.99 seconde. De altijd snelle combinatie Jessica Mendoza en Spirit T (v. Tornado) werd derde. Mendoza kon Leopold van Asten maar net voor blijven. Van Asten reed op VDL Groep Quinthago Z (v. Quinar Z) een tijd van 41.84 seconde, 3 tiende langzamer dan Mendoza’s tijd.

Eduardo Alvarez Aznar met Rokfeller de Pleville Bois Margot, Niels Bruynseels met Cas de Liberte en Luca Maria Moneta op Connery waren de overige foutlozen in de barrage.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.