Ga naar hoofdinhoud

Lily Engelsman wint op Youth Festival, Nederlandse jeugd kaapt prijzen weg

Ook op de voorlaatste dag van het Youth Festival in het Belgische Opglabbeek was de Nederlandse jeugd succesvol. Lily Engelsman deed weer goede zaken bij de Children. Na een derde plaats op vrijdag, won ze gisteren de 1,25m-proef met haar Cantos-dochter Whipped Cream. In de U25 Grand Prix reed Stefanie van den Brink Salt’N Peppa (v. Stolzenberg) naar de derde plaats.

Het hoofdnummer van gisteren was de U25 Grand Prix over 1,45m. De barrage leverde een spannende strijd op die door Michael Hughes op Carbon 5 (v. Chalan) werd gewonnen. In de zes combinaties tellende barrage was de Brit in 39,11 seconden de beste. Hannes Symons uit België reed de BWP-merrie Jugana (v. Ugano Sitte) naar de tweede plek in 39,95 seconden en bleef Stefanie van den Brink en haar Salt’N Peppa een seconde voor.

Kelly Jochems was de tweede Nederlandse in de barrage en kreeg met Eowan A (v. Numero Uno) een balk en werd zesde. De zevende plaats was voor Marco Jaspers die met Alonso (v. Cassini II) in het basisparcours een tijdfout op liep.

Winst voor Engelsman

Even voor de Grand Prix won Lily Engelsman met Whipped Cream de rubriek voor Children over 1,25m. Het was een nipte zege voor Engelsman, want de Fransman Jules Orsolini eindigde op Zazoe (v. G Kupido) slechts één honderdste achter haar.

Junioren

’s Ochtends waren er al successen te vieren bij de junioren. In de 1,25m-rubriek was er een derde plaats voor Nina van Enckevoort op Darc du Rona Z (v. Diarado) en een vijfde voor Julia Engelsman met de Darco-zoon Rusedski II. Caro Baerts werd eerste en tweede in de rubriek met de Zangersheide-paarden Mielano Van Meyershof Z (v. Mylord Carthago) en Maq Master Z (v. Moujik de Sohan).

Teddy van Rijt derde

De U25 1,35m-proef leverde een derde plaats voor Teddy van Rijt op met de Lord Z-zoon Itcho Van ‘T Ruytershof. Kelly Jochems werd met Flying Jackie (v. Nabab de Reve) negende in de proef die door Maartje Verberckmoes met Cous Cous (v. Maloubet de Pleville) werd gewonnen.

Robin Bril vijfde

In de U25 Lansink Sporthorses Prijs over 1,45m werd Robin Bril vijfde met Baco (v. Tangelo van de Zuuthoeve). Bril was een van de vijf ruiters die de tweede fase haalde, maar kreeg hierin twaalf strafpunten. Kelly Jochems werd op Egwel (v. Singapore) zevende. Zoe Conter won de proef op Dolce Vita Kdw Z (v. Deister).

Verder was er nog een derde plaats voor Serena van Werkhoven in de groep Children over 1,15m. Ook bij de pony’s waren er twee derde plaatsen te vieren met Renee Hazeleger en Stijn Testers.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.