Ga naar hoofdinhoud

Max van Rijt en Sanne Thijssen grote winnaars KNHS-Roelofsen jeugd competies Geesteren

Sanne Thijssen
Grote winnaars van de één na laatste wedstrijd van de KNHS-Roelofsen jeugd competities, die in het Twentse Geesteren werd verreden afgelopen weekend, waren ponyruiters Max van Rijt met Powergirl in de Lichte Tour en Sanne Thijssen met Koka d'Amy in de Zware Tour.


In beide klassen drongen twee combinaties door tot de barrage en bij de Lichte Tour was Katinka van Nieuwenhuyzen met Fair Play weliswaar de snelste, maar noteerde in de barrage een springfout, waardoor de iets langzamere maar wel foutloos rijdende Max van de Rijt winnaar werd. In de Zware Tour onderstreepte Sanne Thijssen haar vorm door relatief eenvoudig Christy Dictus met Kelvin naar de tweede plaats te verwijzen. De finale van deze KNHS-Roelofsen jeugd competitie pony’s wordt komende zondagochtend in Mierlo verreden. De Lichte Tour start om 10.30 uur en direct aansluitend gaat de Zware Tour van start.

In de KNHS-Roelofsen jeugd competitie Children legde Max de Mol de concurrentie het zwijgen op door met Agawa de eerste prijs te pakken en met Quinken tweede te worden. Kim Mestrom eindigde met Zamira Utopia als derde. Ook voor deze competitie is komende zondag in Mierlo de finale.

Vicky Helthuis werd met Chappeau winnaar van de KNHS-Roelofsen jeugd competitie Junioren. In de barrage was Vicky ruim een seconde sneller dan Teddy van de Rijt met Zazou. Zij wist in Ambt-Delden deze wedstrijd te winnen. De voor de Haarlemmermeer Ruiters uit Hoofddorp rijdende Kim Hoogenraat eindigde in deze wedstrijd met Wishkarla als derde. De junioren strijden komend weekeind vanaf donderdag in Mierlo om de Nederlandse titel en voor hen is op zaterdag de finale.

Bij de KNHS-Roelofsen jeugd competitie Young Riders was Vincent Geerink één van de twee combinaties die het basisparcours foutloos wist te overwinnen. In de barrage scoorde Geerink met Spectrum negen strafpunten, maar omdat zijn grootste concurrente Megan Jansen met Lancelot du Paradis werd gediskwalificeerd ging de zege naar Vincent. Van de combinaties die met één balkje aan de benen het basisparcours hadden verlaten was Jesper Romp met Balouska de snelste en werd daarmee derde. Ook voor de Young Riders beginnen de Nederlandse Kampioenschappen komende donderdag in Mierlo en is de finale op zaterdag.

Bron: Horses/ KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.