Ga naar hoofdinhoud

Michael Greeve: ‘Het was heel vaak nét niet’

FOTO: FOTOTRAILER.NL
Met een ogenschijnlijk simpel ritje was het vanmiddag Michael Greeve, die er met de zege van 1.45m Rabobank Grote Prijs van de Achterhoek vandoor ging in Vragender. In het zadel van de door zijn vader gefokte Whitney BB wist Greeve de lijn tussen de eerste en de tweede hindernis in vijf grote galopsprongen te rijden en boekte daar zoveel voorsprong met de twaalfjarige dochter van Nabab de Reve dat de twee niet meer te kloppen waren.

Dat deze lijn niet zo simpel was, was te zien aan de rit van Karim Elzoghby met Caveman DH Z. De Egyptenaar probeerde de lijn ook in vijf galopsprongen te rijden, maar moest dit bekopen met een valpartij.

Een moeilijke lijn, waar veel fouten werden gemaakt, in dit volle basisparcours van de Big Tour finale was die van hindernis zeven naar de driesprong. Na de oxer moesten de ruiters in zes galopsprongen, over een gebroken lijn, naar de driesprong die langs de VIP-tribune stond gebouwd. Veel paarden raakten daar wat afgeleid en dat zorgde voor strafpunten. Uiteindelijk wisten ook slechts elf combinaties de barrage te bereiken.

Sanne Thijssen deed met de ervaren Ulena ook een beste poging om de winst te grijpen van deze Rabobank Prijs. Ondanks een spectaculaire ronde, waarbij ze ook vijf galopsprongen maakte in de lijn tussen de eerste en de tweede hindernis, wist de jonge amazone toch niet onder de tijd van Greeve te gaan en werd tweede.

De derde plaats was voor de grote ontdekking van Jumping De Acherhoek, de Deense ruiter Martin Dinesen Neergaard en de KWPN-er Woulon L. De top 5 werd verder compleet gemaakt door de sterk rijdende Niels Knape met Cavendish en de Duitser Joachim Heyer met de vermogende Argentinus-zoon Aquarell PW.

Het is zes jaar geleden dat Michael Greeve een Grote Prijs won: “Het was echt heel vaak nét niet. Ik ben nu een paar keer bij Marc Houtzager geweest en samen hebben we wat dingen aangescherpt. Vaak overreed ik mijn merrie in de barrage, vandaag heb ik er minder druk op gezet en dan heeft ze de tijd om de sprong goed af te maken. Het liep nu gewoon mooi. Ik vind dat de parcoursbouwer hier ook een fantastische job heeft gedaan. Hij heeft denk ik het kaf van het koren weten te onderscheiden. Het was een mooi weekend. Jumping de Achterhoek is echt een aanwinst op de internationale kalender!”

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.