Ga naar hoofdinhoud

Micky Morssinkhof wint rubriek Young Riders in Groningen

Op het IICH Groningen werd de rubriek in de KNHS Jeugd Competitie Young Riders vandaag gewonnen door Micky Morssinkhof met Happy Girl 42. Mel Thijssen, Collin Zwartjens, Hessel Hoekstra en Iris Zwienenberg zijn de eerste winnaars van de andere rubrieken KNHS Jeugdcompetitie springen 2016. Iris Hamminga won de door Hester Klompmaker gejureerde wedstrijd van de KNHS Hartog Lucerne Trophy. Bondscoaches Edwin Hoogenraat en Luc Steeghs keken tevreden terug op de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar.

Emiel Richter kwam bij de Young Riders met twee paarden aan de start en legde beslag op zowel de tweede als de derde plaats. Met Cash Jr. kreeg hij vier strafpunten in 68.18 seconden en ook in het zadel van Sundance liep Richter vier strafpunten op in een tijd van 69.15 seconden.
Vicky Helthuis werd vierde met Batman S en Amanda Slagter maakte met Discover de top 5 compleet.

Junioren

Bij de junioren eiste Mel Thijssen met Batistuta de overwinning op. Het duo bleef twee keer foutloos en finishte in 46.16 seconden. Britt Wiefferink werd met twee foutloze ritten tweede in deze rubriek met Brunetti en Josta van Straaten stuurde Ciao Bella S naar de derde plek. Van Straaten was goed voor de snelste rit, maar kreeg vier strafpunten met de dochter van Triomphe de Muze.
Robin Bril kreeg eveneens vier strafpunten met Mallorca en werd vierde voor Amber Meier met KM Carrera, die in de eerste omloop al tegen vier strafpunten aanliep met de Clearway-dochter.

Children

Bij de Children was de zege voor Collin Zwartjens met Elissimo. Lysanne Kruizinga werd tweede met Casina en Skye Morssinkhof legde met Lucas beslag op de derde plaats.
Madúe Schuttenbeld en Bonheur werden vierde en Collin Zwartjens maakte met Ultradam de top 5 compleet.

Bondcoach Luc Steeghs van de Childern, Junioren en Young Riders zag bij de seizoenstart veel nieuwe combinaties aan start. “Bij de Children zag ik dat de ruiters nog wat last van spanning hadden. Het is ook wennen. De entourage in Zuidbroek is ook anders dan een wedstrijd om de hoek. Maar naast Skye Morssinkhof, die derde werd, waren het toch allemaal nieuwe combinaties. Vier reden barrage.”
Collin Zwartjens won de wedstrijd met Elissimo met twee tijdfouten in de barrage. Lysanne Kruizinga, vorig jaar nog deelnemer bij de pony’s aan de Hartog Lucerne Trophy, werd tweede met haar paard Casina.

KNHS Jeugdcompetitie pony’s lichte tour

Bondscoach van de ponyruiters Edwin Hoogenraat was in Zuidbroek aanwezig en was na afloop tevreden. “Het is nog vroeg in het jaar, er zijn nog een aantal ruiters op vakantie en nog niet al de combinatie zijn al volop weer in training, dus de deelname was vandaag nog niet heel groot. Toch heb ik, naast de ervaren combinaties waar ik de beschikking over heb in mijn selectie, een aantal leuke combinaties gezien waar ik de komende maanden mee verder kan.”
De winnares van het KNHS Jeugdcompetitie pony’s lichte tour, Iris Zwienenberg, heeft in Black Magic een nieuwe kwaliteitsvolle pony. Edwin Hoogenraat: “Iris reed een strakke, goede rit in de barrage. Haar pony Black Magic springt er heel makkelijk overheen. Ik vond alle drie de combinaties in de barrage goed rijden.”

Zware tour

Over de winnaar van de zware tour had de bondscoach niets dan lof. “Hessel Hoekstra reed in de eerste ronde een rit uit het boekje. Zijn pony Casanova maakte het Hessel niet al te makkelijk, maar de rijderij is gewoon voor elkaar bij Hessel. Iris Zwienenberg kreeg in de barrage een te dichte afstand op de dubbel en daardoor maakte Bora-Bora een springfout. Het was daarna voor Hessel niet moeilijk om de barrage rustig te rijden en de wedstrijd te winnen.”

KNHS Hartog Lucerne Wedstrijd

Hester Klompmaker jureerde de eerste wedstrijd van het seizoen van de KNHS Hartog Lucerne Wedstrijd. Edwin Hoogenraat zag naast winnares Lisa Hamminga (met haar pony Dekro’s Anigo) alle combinaties rijden. “Het niveau was goed, vond ik. De meeste ruiters en amazones zitten netjes op hun pony, maar de rijderij en het rijden van de wendingen daar is nog winst te behalen.”

Klik hier voor alle uitslagen in de KNHS Jeugd Competitie Young Riders.
Klik hier voor alle uitslagen in de KNHS Jeugd Competitie Junioren.
Klik hier voor alle uitslagen in de KNHS Jeugd Competitie Children.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.