Ga naar hoofdinhoud

Millennium en Coupe d’Or leveren kampioenen Oldenburg

Op de Oldenburger hengstenkeuring zijn zojuist de kampioenen bekend geworden in zowel de dressuur- als de springrichting. Millenium tekende voor het vaderschap bij de dressuurhengsten. Coupe d'Or leverde de kampioen bij de springhengsten.

Dressuurhengsten
De zwarte nummer 72 (Millennium x Rubin Royal x De Niro) was een van de eyecatchers van de keuring en werd uitgeroepen tot kampioen. Tot reservekampioen werd de, eveneens zwarte en grote eyecatcher van de hengstencollectie, nummer 78 (Totilas x Don Frederico x Sandro Hit) uitgeroepen. Op de derde plaats werd nummer 82 (Zack x Alabaster X Donnerhall) geplaatst. De bruine was wellicht de beste beweger met de meeste kracht en talent voor het hoge werk.

Aan nummer 49 (Bretton Woods x Weltmeyer x Bogenschütze) werd een premie toegekend. De KWPN-gefokte Bretton Woods heeft op deze keuring in totaal twee zonen goedgekeurd gekregen, waarvan dus een zoon geprimeerd werd. Ook geprimeerd werd nummer 53 (Damon Hill x Sandro Hit x Archipel). Deze zwarte lijkt een exacte kopie van zijn vader Sandro Hit. De jonge hengst Destano (Desperados x Brentano II) werd duidelijk gepromoot. Hij kreeg alledrie zijn aangeboden zonen goedgekeurd waarvan nummer 55 (Destano x Argentinus x Welt Hit II) en nummer 57 (Destano x Pik Noir x Ouattro B) ook nog een premie kregen.

Springhengsten
De terechte kampioen bij de springhengsten werd nummer 14 (Coupe d’Or x Stakkato Gold x Landadel), die een van de best springende en de meest complete hengst van de keuring was. Nummer 3 (Action Breaker x Contender x Continue) die zeker ook tot een van de best springende hengsten behoorde werd reservekampioen. De derde plaats was voor de extreem springende  nummer 9 (Casino Berlin x Contact Me x Landadel).

Verder werden nummer 11 (Castino x Calido x Calypso I) en nummer 32 (Toulon x  Grannus x Prinz Oldenburg) geprimeerd.

Opvallend maar volledig terecht is dat de kampioenen in beide fokrichtingen voorgesteld werden door de familie Sprehe. Beide reservekampioen werden voorgesteld door Gestüt Lewitz van Paul Schockemöhle.

Bekijk hieronder een video van de dressuurkampioen.

Bron: Horses.

 

Eén reactie op “Millennium en Coupe d’Or leveren kampioenen Oldenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.