Ga naar hoofdinhoud

Oranje loot tweede startpositie Nations Cup

Het Nederlandse springruiterteam start morgen in het Kralingse bos van Rotterdam als tweede in de vierde wedstrijd in het kader van de Furusiyya FEI Nations Cup, die om 16.00 uur van start gaat. Naast Nederland doen Duitsland, Zwitserland en Spanje hun best zo hoog mogelijk te eindigen. Het zijn deze vier landen die voor CHIO Rotterdam hebben gekozen om punten te verzamelen, die hen het recht moet verschaffen om in de finale te Barcelona van start te mogen gaan.

De rij van acht landen die morgen in actie komen wordt geopend door de Verenigde Staten, gevolgd door Nederland. Frankrijk vertrekt als derde, voor Duitsland, terwijl België de vijfde startpositie heeft geloot. Zwitserland start als zesde, voor Groot-Brittannië en de Spanjaarden sluiten de rij. “Ik ben hier met een jong en uiterst ambitieus team en we zullen ons uiterste best doen zo hoog mogelijk te eindigen”, aldus bondscoach Rob Ehrens.

Voor Nederland rijden de gebroeders Frank en Hendrik-Jan Schuttert met Winchester HS en Cerona Z HS, Willem Greve met Carambole en Jur Vrieling met Bubalu VDL.

Bron: Horses / KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.